Denarul din argint al Împăratului Traian
Denarul din argint al Împăratului Traian Denarul din argint al Împăratului Traian

Denarul din argint al Împăratului Traian

Cuceritorul Daciei, pe o monedă originală din argint

Indisponibil
  • Dinarul împăratului ce a anexat Dacia la Imperiul Roman
  • Artefact istoric original, din perioada 98 - 117
  • Calitate foarte bună a baterii (Very Fine)
  • Prezentat într-o casetă elegantă de colecție
  • Cu certificat de autenticitate

Descriere detaliată

Guvernarea lui Traian este o epocă imperială bine reprezentată în numismatică. În anul 107 d.Hr. Traian a devalorizat moneda romană, scăzând puritatea de argint a denarului de la 93,5% la 89%. Greutatea de argint reală a scăzut şi ea, de la 3,04 grame la 2,88 de grame. Această devalorizare, împreună cu cantitatea masivă de aur și argint capturată în războaiele dacice, i-au permis împăratului Traian să emită o cantitate mult mai mare de denari decât predecesorii sau succesorii săi.

Emisiunile numismatice, ca mijloc propagandistic menit să proslăveasca gloria împăratului, au fost foarte numeroase. Împăratul Traian a emis la monetăria imperiala din Roma, o mare varietate de tipuri de denari din argint privind cucerirea Daciei, pentru a arăta lumii întregi gloria sa şi a Imperiului  Roman.

S-au evidenţiat în acest sens împăraţii romani, care au utilizat emisiunile monetare curente (aur, argint, bronz) pentru a simboliza, prin diversitatea unor tipuri alegorice însoţite de texte lămuritoare, fapte şi evenimente generate de conflicte militare, acte importante de ordin politic şi administrative, mari construcţii edilitare, militare şi de binefacere, importante momente religioase şi culturale.

Emisiunile monetare editate în cantităţi apreciabile, cu putere de exprimare în interiorul graniţelor vastului imperiu, precum şi la popoarele barbare cu care se învecina, asigurau amintirea faptelor acelor împăraţi, precum şi faima lor în toată lumea antică.

Specificații

Țara emitentă Roma Antică
Anul emiterii 98 - 117
Metale Argint (Ag)
Valoare nominală Denarius
Greutate 3,5g
Diametru 20 mm
Calitate Very fine (VF)
Certificat de autenticitate Da

1/ prin adăugarea produselor în coșul de cumpărături pe și completarea ulterioară a formularului de comandă
2/ apelând linia pentru relații cu clienții 021 408 00 35 (în zilele lucrătoare, între orele 9 şi 17)
   operatorul nostru va fi bucuros să completeze comanda cu dvs. prețul apelării la linia pentru relaţii cu clienții este dat de tariful operatorului dvs. de telefonie.

Te-ar putea interesa și...