Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

300 de ani de la moartea lui Dimitrie Cantemir
album de colecție Cele mai mari personalități ale poporului român Basarab - Cele mai mari personalități ale poporului român Victor Babes - Cele mai mari personalități ale poporului român Cele mai mari personalități ale poporului român Cele mai mari personalități ale poporului român Cele mai mari personalități ale poporului român Cele mai mari personalități ale poporului român

Cele mai mari personalități ale poporului român

Medaliile comemorative din cadrul colecției „Cele mai mari personalități ale poporului român” ilustrează cele mai importante personalități, care au avut un rol semnificativ în istoria poporului român.

În stoc
99 LEI
  • Ediție omagială - 300 de ani de la moartea lui Dimitrie Cantemir
  • Înnobilare cu aur pur 999/1000
  • Certificat de autenticitate și album de colecție cadou
  • Tiraj strict limitat
  • Exclusiv numai la Casa de Monede
  • Carte poștală cu reprezentarea Palatului lui Dimitrie Cantemir CADOU

Detalii produs

Anul acesta, data de 21 august, marchează 300 de ani de la moartea lui Dimitrie Cantemir, diplomat, savant și conducător al țării, care a influențat în mod semnificativ istoria României. Ca omagiu adus acestei aniversări importante, am lansat această piesă omagială exclusivă, înnobilată cu aur pur 999/1000, cu o reducere de 60%.

În plus, primii 100 de doritori vor primi CADOU o carte poștală cu reprezentarea Palatul lui Dimitrie Cantemir.

Dimitrie Cantemir a fost un om deosebit de important în istoria României. Născut în anul 1673 în Moldova, el a devenit cunoscut ca diplomat, cărturar și domnitor al țării. 

Cantemir a fost o figură remarcabilă în cultura și literatura românească. El a scris lucrări importante în domeniul muzicii, istoriei și geografiei, precum și în domeniul filosofiei și teologiei. Una dintre cele mai cunoscute opere ale sale este "Descriptio Moldaviae", o descriere detaliată a Moldovei, care a contribuit la cunoașterea și promovarea culturii românești în Europa. 

În plus, Cantemir a fost un adept al învățăturilor filosofice și politice ale vremii. El a călătorit în Europa și a avut contacte cu personalități importante, precum cărturari, regi și împărați. Acest lucru l-a ajutat să dezvolte o viziune complexă asupra politicii și societății. 

Cantemir a devenit domnitor al Moldovei în anul 1710, iar domnia sa a fost marcată de eforturile sale de modernizare și de consolidare a statului. El a promovat reforme în domeniul administrativ, militar și economic și a încercat să mențină independența Moldovei în fața presiunilor externe. 

Dimitrie Cantemir rămâne unul dintre cei mai importanți și remarcabili oameni de cultură și politică din istoria României. Contribuțiile sale au avut un impact semnificativ asupra dezvoltării culturii și civilizației românești, iar opera sa este studiată și apreciată și în prezent.


Suntem onorați de faptul că vă putem prezenta piesa comemorativă, înnobilată cu aur pur 999/1000, bătută la cea mai înaltă calitate numismatică Proof, dedicată marelui Dimitrie Cantemir. 

Piesa comemorativă Dimitrie Cantemir este debutantă în colecția exclusivă Cele mai mari personalități ale poporului român, strict limitată la numai 5000 de colecții la nivel mondial. Piesa comemorativă se livrează împreună cu certificatul de autenticitate, ce garantează calitatea superioară și originea. Vă oferim cadou albumul de colecție pentru expunerea în siguranță a pieselor omagiale și o prezentare exclusivă

Specificații

Tiraj emitere 5000
Metale Cupru (Cu)
Greutate 26 g
Diametru 38,61 mm
Calitate Proof (Calitate superioară)
Înnobilare Aur pur
Certificat de autenticitate Da

DA, comand prima piesă comemorativă Dimitrie Cantemir din colecția Cele mai mari personalități ale poporului roman, care conține 28 piese la momentul comenzii, la prețul special de 99 Lei (+ 29,90 Lei taxa de ambalare și expediere) și o voi achita la livrare. Odată cu aceasta, comand întreaga colecție de piese din colecția Cele mai mari personalități ale poporului roman, în cadrul căreia voi primi piese individuale aproximativ o dată pe lună, la prețul de 179 Lei (+ 29,90 Lei taxe de ambalare și expediere). Am luat cunoștință de faptul că, în cazul fiecăreia dintre aceste piese, mă pot retrage din contractul de cumpărare în termen de 14 zile de la livrarea piesei. De asemenea, pot anula în orice moment subscripția mea la colecția „ Cele mai mari personalități ale poporului roman”. Ambele acțiuni le pot realiza în scris, prin telefon sau prin e-mail, printr-o simplă notificare la Casa de Monede România s.r.o. Oferta Casa de Monede România s.r.o. este valabilă până la data de 31 decembrie 2023 sau în limita stocului disponibil. Comenzile pot fi plasate doar de către persoane cu vârsta de peste 18 ani.

Prin plasarea comenzii, confirm că am citit Termenii și Condițiile Casa de Monede România s.r.o. disponibile aici , am înțeles și sunt de acord cu acestea

Informații despre produs

Piesele comemorative din cadrul colecției Cele mai mari personalități ale poporului român, ilustrează cele mai importante personalități care au avut un rol semnificativ în istoria poporului român. Suntem convinși că veți aștepta cu nerăbdare să primiți și restul de piese comemorative, lansate în cinstea marilor personalități românești. Acestea reprezintă, spre exemplu, pe eroul național Mihai Viteazul, pe iubita Regine Maria a României, pe Voievodul Ștefan cel Mare sau primul rege al României, Carol I, dar și alte mari personalități din istoria României.

Piesele comemorative au fost bătute la cea mai înaltă calitate numismatică PROOF, conform cerințelor celor mai exigenți colecționari, ulterior înnobilate cu aur pur 999/1000.

Ediția este strict limitată la numai 5000 de colecții. În cadrul colecției obțineți gratuit:

  • Album colector pentru depozitarea în siguranță a pieselor omagiale și o prezentare exclusivă, cu a doua piesă din cadrul colecției
  • Certificat de autenticitate ce garantează conținutul de metale prețioase și calitatea cea mai înaltă a baterii, alături de fiecare piesă omagială
  • Colecționând următoarele piese din colecție vă asigurați reducerea de 70 Lei la fiecare dintre aceste piese
  • Scrisoare narativă alături de fiecare piesă comemorativă

Te-ar putea interesa și...