Telefon 0352 802 802

Detalii produs

Setul de trei piese comemorative ne duce cu gândul la istoria României, la momentul în care au fost construite edificiile maiestuoase, admirate și în prezent la nivel internațional. Aceste piese sunt înnobilate cu aur pur, parțial colorate și bătute la cea mai înaltă calitate Proof. Acestea sunt piese oficiale lansate de Monetăria Regatului Dacia, care lansează acest set într-o ediție limitată de 999 de bucăți. Piesele sunt așezate într-un album elegant pentru a fi protejate și pentru o prezentare elegantă. Fiecare set este însoțit de un certificat de autenticitate numerotat, cu o fișă de poveste cu informații interesante pe verso.Pe aversul pieselor se găsesc inscripții și imagini colorate ale următoarelor edificii:

  • Mănăstirea Voroneț 1463
  • Castelul Peleș 1883
  • Castelul Bran 1378

Pe reversul comun al monedelor se găsesc: Emblema originală a reversului comun al pieselor noastre, creată prin combinarea a doi dragoni daci și a unui vultur românesc, face referire cu mândrie la două epoci importante din istoria României, regatul Daciei și regatul românesc și leagă simbolic aceste două epoci printr-o promisiune de viitor. Valoarea nominală simbolică 2 DENAR DACIA se referă la cele mai frumoase tradiții artistice ale monetăriei românești.

Mănăstirea Voroneț - aniversarea 535 ani : Datorită frescelor sale uimitoare, este adesea numită "Capela Sixtină a Orientului". Nuanțele sale unice de albastru sunt cunoscute sub numele de "Albastrul de Voroneț". Construcția a început în anul 1488 la ordinul domnitorului Ștefan cel Mare și Sfânt al Moldovei. 
Castelul Peleș - aniversarea 140 ani: Castelul Peleș, o adevărată comoară a arhitecturii românești, este situat în împrejurimile pitorești ale Munților Carpați, în apropiere de orașul Sinaia. A fost construit în secolul al XIX-lea, la cererea regelui Carol I al României, ca reședință de vară pentru familia regală.
Castelul Bran - aniversarea 645 ani: Castelul Bran a fost construit în secolul al XIV-lea pentru a proteja trecătoarea strategică de armatele invadatoare. Aspectul său dramatic și poveștile locale despre fantome și vampiri au făcut din el unul dintre cele mai faimoase castele din țară. Deși nu a fost casa adevăratului Dracula, această reputație i-a conferit o atmosferă specială și un mister care atrage mii de vizitatori din întreaga lume.

 

 

Date tehnice

An 2023
Tiraj emitere 999 exemplare
Metale Cupru (Cu)
Greutate 30 g
Diametru 40 mm
Calitate Proof
Înnobilare Aur pur, colorare parțială
Monetărie Monetăria Regatului Dacia
Certificat de autenticitate Da

Condiții pentru comandă

  • Fără plăți în avans - plata comenzii se face în sistem ramburs, în momentul preluării coletului de la transportator
  • Livrare în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării
  • Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2024, în limita stocului disponibil
  • Comanda poate fi efectuată doar de persoanele cu vârsta de peste 18 ani
  • Consultați aici Termeni și Condiții