Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

Set exclusiv de monede istorice originale – Războiul Civil American
Set exclusiv de monede istorice originale – Războiul Civil American Set exclusiv de monede istorice originale – Războiul Civil American Set exclusiv de monede istorice originale – Războiul Civil American Set exclusiv de monede istorice originale – Războiul Civil American Set exclusiv de monede istorice originale – Războiul Civil American Set exclusiv de monede istorice originale – Războiul Civil American

Set exclusiv de monede istorice originale – Războiul Civil American

Monede autentice de argint din 1825-1869

În stoc
1.990 LEI
  • Monede autentice din perioada 1825-1869
  • Monede de argint de calitate foarte bună
  • Casetă reprezentativă de colecție pentru expunerea monedei
  • Ziare istorice autentice GRATIS
  • Certificat care garantează autenticitatea și originea

Descriere detaliată

Acest set exclusivist comemorează Războiul Civil American, care a izbucnit în urmă cu 163 de ani. Acest set de lux conține două monede originale, o monedă de argint de 1/4 USD și una de argint cu valoarea nominală de 1 Real. Ambele monede istorice sunt în stare impecabilă de conservare, în ciuda faptului că sunt monede originale vechi de peste 150 de ani. În plus, acest set magnific este însoțit de un ziar original complet GRATUIT, The New York Tribune, care relatează despre bătăliile, politica și viața oamenilor din acele vremuri tulburi.

Războiul Civil American, desfășurat între 1861 și 1865, a fost o perioadă crucială în istoria Statelor Unite, când statele din nordul Uniunii s-au confruntat cu statele din sudul Confederației. Această perioadă a fost marcată de conflicte pentru eliminarea sclaviei și menținerea uniunii federale. Povestea acestui război este una de divizare, curaj și, în cele din urmă, de reunire. Cu aproape cincisprezece ani înainte, în 1846, un alt război - Războiul mexicano-american - se desfășura deja în aceleași locuri. Statele Unite, aflate în expansiune și dornice de noi teritorii, au privit spre vest, către locul unde se afla Mexicul. Războiul a fost crunt și distructiv, iar urmele sale au rămas întipărite în sufletele ambelor națiuni. Forțele americane, conduse de generali precum Zachary Taylor și Winfield Scott, au avansat împotriva armatei mexicane. Războiul s-a încheiat cu victoria Statelor Unite și cu semnarea așa-numitului Tratat de la Guadalupe Hidalgo din 1848, document prin care teritoriul american a fost extins considerabil. Generalul Ulysses S. Grant, care a jucat un rol proeminent în Războiul Civil, și-a dovedit pentru prima dată eficiența în timpul Războiului mexicano-american. Abraham Lincoln, care era un tânăr politician în timpul Războiului mexicano-american, a devenit mai târziu o figură cheie în Războiul civil, în calitate de președinte care a luptat pentru a menține Uniunea. În acele timpuri pline de conflicte, au fost emise monedele care astăzi constituie setul "Războiul Civil American". Fiecare dintre aceste monede spune o poveste, povestea unei națiuni formate în focul războiului și al conflictului. Realul mexican comemorează o națiune care și-a pierdut o parte din teritoriu, dar și-a păstrat mândria și identitatea.

Monedele sunt amplasate într-o casetă elegantă, cu un certificat de autenticitate, împreună cu o fișă de prezentare.

Specificații

Țara de origine Mexiko, USA
An 1825-1869
Metale Argint (Ag)
Finețea metalului 900-903/1000
Valoare nominală 1 Real, 1/4 dolar
Greutate 3,38 g, 6,22 g
Diametru 21,1 mm, 24,3 mm
Calitate Very fine (VF)
Certificat de autenticitate Da
  • Fără plăți în avans - plata comenzii se face în sistem ramburs, în momentul preluării coletului de la transportator
  • Livrare în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării
  • Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2024, în limita stocului disponibil
  • Comanda poate fi efectuată doar de persoanele cu vârsta de peste 18 ani
  • Consultați aici Termeni și Condiții

Te-ar putea interesa și...