Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

RĂZBOAIELE DACO-ROMANE
RĂZBOAIELE DACO-ROMANE RĂZBOAIELE DACO-ROMANE RĂZBOAIELE DACO-ROMANE RĂZBOAIELE DACO-ROMANE RĂZBOAIELE DACO-ROMANE RĂZBOAIELE DACO-ROMANE RĂZBOAIELE DACO-ROMANE RĂZBOAIELE DACO-ROMANE

RĂZBOAIELE DACO-ROMANE

Set exclusiv de piese înnobilate cu aur pur şi parțial colorate

În stoc
399 LEI
 • Piese omagiale înnobilate cu aur pur şi parțial colorate
 • Numismate oficiale lansate de Casa de Monede
 • Cea mai înaltă calitate de batere Proof
 • Doar 999 exemplare
 • Album elegant și certificatul de autenticitate numerotat
 • Exclusiv numai la Casa de Monede

Descriere detaliată

Setul de trei piese comemorative înnobilate cu aur pur, parțial colorate și bătute la cea mai înaltă calitate Proof. Acestea sunt piese oficiale lansate de Casa de Monede, care lansează acest set într-o ediție limitată de 999 de bucăți. Piesele sunt așezate într-un album elegant pentru a fi protejate și pentru o prezentare elegantă. Fiecare set este însoțit de un certificat de autenticitate, cu o fișă de poveste cu informații interesante pe verso.

PODUL LUI TRAIAN
A fost un pod construit de Apolodor din Damasc, arhitectul Columnei, între primăvara anului 103 și primăvara anului 105 pe Dunărea de Jos, la est de Porţile de Fier, în orașul Drobeta-Turnu Severin. Scopul construcţiei a fost de a facilita transportul trupelor romane conduse de Traian și a proviziilor necesare celei de-a doua campanii militare de cucerire a Daciei regelui Decebal. Măreţia arhitectonică și tehnică a podului de peste Dunăre era, cel puţin pentru antichitate, remarcabilă și demonstrează importanţa strategică pe care Traian a dat-o construcţiei și, prin aceasta, cuceririi Daciei.

AVERS – Pe aversul colorat al piesei sunt prezentați doi soldați romani sunt înfățișați la marginea văii, discutând și uitându-se în depărtare, unde Podul lui Traian și Dunărea în toată splendoarea ei se întind sub gura defileului.

RĂZBOAIELE DACO-ROMANE
Două războaie între Imperiul Roman și Regatul Dac în timpul domniei împăratului Traian, au reprezentat un triumf uriaș pentru Roma și armatele sale, câștigând sprijinul și admiraţia oamenilor pentru Traian. Mai puţin de jumătate din Dacia a fost oficial anexată și apoi organizată ca provincie a imperiului - Dacia romană. O mare parte a populaţiei masculine a Daciei a fost ucisă în luptă, trecută în sclavie sau înrolată în legiuni romane și trimisă să lupte la mare distanţă de Dacia, pentru a descuraja alte rebeliuni. Minele de aur bogate ale Daciei au fost folosite de romani, și se estimează că Dacia a contribuit atunci cu 700 milioane de dinari pe an la economia romană, asigurând surse importante de finanţare pentru alte campanii romane. Prin cuceririle ulterioare din Asia, Traian a realizat cea mai mare întindere din istoria Imperiului Roman.

AVERS - O ilustrare detaliată și plină de culoare a războaielor sângeroase dintre daci și romani, deasupra căreia se află capul lui Decebalus. Inscripția RĂZBOAIELE DACO-ROMANE și perioada 105-106.

DECEBAL
Ultimul rege al Daciei, este unul dintre personajele fascinante din istoria românilor. Domnia sa, de două decenii, a avut loc într-o perioadă în care Imperiul Roman se afla într-o continuă expansiune şi reprezenta cea mai mare ameninţare pentru poporul care stăpânea teritoriile actuale ale României. Armatele regelui dac au fost înfrânte în cele din urmă de romani, iar o parte a ţării a devenit provincie a Imperiului. Totuşi, regele înfrânt a rămas în istorie ca un adversar de temut chiar şi pentru puternicul Imperiu Roman

AVERS – Personajul dominant al piesei care este și evidențiat prin colorare este Marele Decebal, iar împrejur este inscripția Regele Daciei 87-106.

REVERS - Piesei prezintă vulturul românesc și emblemele celor cinci regiuni istorice.

Specificații

An 2024
Tiraj emitere 999 exemplare
Metale Cupru (Cu)
Greutate 3x 26 g
Diametru 3x 38,61 mm
Calitate Proof
Înnobilare Aur pur, colorare parțială
Certificat de autenticitate Da
 • Fără plăți în avans - plata comenzii se face în sistem ramburs, în momentul preluării coletului de la transportator
 • Livrare în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării
 • Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2024, în limita stocului disponibil
 • Comanda poate fi efectuată doar de persoanele cu vârsta de peste 18 ani
 • Consultați aici Termeni și Condiții

Te-ar putea interesa și...