Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

Vlad Țepeș - set aniversar
Vlad Țepeș - set aniversar Vlad Țepeș - set aniversar Vlad Țepeș - set aniversar Vlad Țepeș - set aniversar Vlad Țepeș - set aniversar Vlad Țepeș - set aniversar

Vlad Țepeș - set aniversar

Set exclusiv lansat cu ocazia a 575 de ani de la începutul domniei lui Vlad Țepeș din anul 1448

În stoc
  • Piese exclusive care omagiază pe marele domnitor Țepeș
  • Cea mai înaltă calitate numismatică Proof
  • Doar 500 de seturi pentru întreaga lume   
  • Album elegant cu o poveste despre ambele piese omagiale
  • Certificat care garantează originea și specificațiile tehnice ale ambelor piese 

Descriere detaliată

Setul exclusiv lansat cu ocazia a 575 de ani de la începutul domniei lui Vlad Țepeș din anul 1448. Setul este alcătuit din piese înnobilate cu aur pur, reprezentând pe Vlad Țepeș la un festin într-o pădure de țepușe în care sunt înfipte victimele și o reproducere fidelă a ducatului emis de însuși tatăl lui Vlad Țepeș, Vlad Dracul.

Vlad Dracul a scris o scrisoare locuitorilor din Brașov, amenințându-i cu consecințe grave dacă nu vor folosi noua monedă:

 „Io Vlad, voivod și domn. Scrie domnia mea multă sănătate pârgarilor din Brașov. Și vă dă știre domnia mea că sibienii au lepădat ducaţii cei vechi; deci și voi mai mult să nu umblaţi cu ei, căci dacă voi afla pe cineva că umblă cu ducaţi vechi, rău îi voi face…“

Tatăl lui Vlad Ţepeș, Vlad Dracul, a înfiinţat la Sighișoara „hereghia de bani“ (monetărie) unde bate ducaţi noi (monedă munteană), ce au circulat întâi în Transilvania, iar apoi și în Ţara Românească. Monedele aveau pe o parte un vultur cu aripile întinse, cu capul întors spre dreapta, revers un dragon înaripat cu coadă de șarpe, cu aripile și laba dreaptă ridicate, iar laba stângă terminată în patru gheare. Vlad Dracul a scris o scrisoare brașovenilor, în care îi ameninţa cu urmări grave în cazul în care nu foloseau noua monedă: „Io Vlad, voivod și domn. Scrie domnia mea multă sănătate pârgarilor din Brașov. Și vă dă știre domnia mea că sibienii au lepădat ducaţii cei vechi; deci și voi mai mult să nu umblaţi cu ei, căci dacă voi afla pe cineva că umblă cu ducaţi vechi, rău îi voi face…“ Ban-ul poate fi considerat monedă de tip „comun muntean“. Caracteristicile reprezentărilor de pe acest ban, similare celor de pe ducatul muntean, permit atribuirea piesei aceluiași voievod emitent.

 

Ambele numismate exclusive, cu o notă de istorie antică, sunt prezentate într-un album tematic elegant, cu o hologramă numerotată în mod unic, împreună cu un certificat care garantează autenticitatea și proveniența.

Specificații

An 2023
Tiraj emitere 500 exemplare
Metale Cupru (Cu)
Greutate 2 x 30 g
Diametru 40 mm
Calitate Proof
Înnobilare Aur pur
Certificat de autenticitate Da
Ambalare Album elegant
  • Fără plăți în avans - plata comenzii se face în sistem ramburs, în momentul preluării coletului de la transportator
  • Livrare în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării
  • Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2024, în limita stocului disponibil
  • Comanda poate fi efectuată doar de persoanele cu vârsta de peste 18 ani
  • Consultați aici Termeni și Condiții

Te-ar putea interesa și...