Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

Titanic – 110 ani, monedă de argint 1 oz Proof cu cărbune natural
Titanic – 110 ani, monedă de argint 1 oz Proof cu cărbune natural Titanic – 110 ani, monedă de argint 1 oz Proof cu cărbune natural

Titanic – 110 ani, monedă de argint 1 oz Proof cu cărbune natural

Un omagiu adus celui mai mare transatlantic „nescufundabil” al vremii

În stoc
1.090 LEI
  • Monedă oficială de  argint cu o bucată de cărbune - artefact autentic din navă
  • Batere în 1 uncie argint pur în cea mai înaltă calitate monetară și relief ultra înalt
  • Emisie limitată simbolic la 1912 exemplare pentru întreaga lume
  • Ambalaj tematic cu certificat de autenticitate original

Descriere detaliată

Cum a ajuns cărbunele din Titanic pe moneda oficială

Au fost scrise multe cărți și nenumărate documentare și lungmetraje realizate despre cel mai faimos dezastru maritim din toate timpurile. La doar 160 de minute după accidentul major din 14 aprilie 1912, nava s-a scufundat și a târât peste 1.500 de oameni într-un mormânt de gheață. Alături de ei, pe fundul oceanului a aterizat și un număr mare de articole de epocă din echipamentul navei și bagajele pasagerilor.

De la descoperirea epavei de către oceanograful și geologul Robert D. Ballard la 1 septembrie 1985, mai multe expediții submarine au pornit spre carena spartă. Unul dintre obiectele de epocă, care au fost ridicate de la o adâncime de 3800 m (12470 picioare) în timpul expediției din 2000, este un bulgăre autentic de cărbune care cântărește 3175,2 grame. Nu a mai fost plasat sub unul dintre cele 29 de cazane de abur ale transatlanticului, dar acum, la 110 de ani de la scufundarea Titanicului, părți ale acestui artefact certificat au fost plasate într-o monedă comemorativă unică realizată dintr-o uncie de argint pur.

R.M.S. Titanicul colorat este înfățișat pe fața monedei în toată frumusețea și măreția sa. Datorită reliefului ultra-înalt, arcul masiv al vaporului iese literalmente de pe suprafața monedei și se îndreaptă direct către proprietarul acesteia.

Reversul monedei spune povestea primei și ultimei călătorii a vaporului. Aici puteți vedea întreaga traiectorie a călătoriei peste Atlantic, inclusiv locul unde s-a produs coliziunea fatală cu masa de gheață. Două vederi diferite despre construcția navei și părțile sale interne sunt interesante. O bucată autentică de cărbune este introdusă direct în locul în care se aflau efectiv depozitele de cărbuni de pe navă. Toate datele tehnice importante ale legendarului vapor cu aburi sunt inscripționate în jurul perimetrului monedei.

Moneda oficială de argint Titanic - 110 ani cu cărbune real este bătută în 1 uncie argint pur la cea mai înaltă calitate monetară. Baterea în relief ultra înalt este strict limitată simbolic la 1912 exemplare pentru întreaga lume. Cutia tematică pentru prezentarea monedei este însoțită de un certificat de autenticitate original.

 

Specificații

Țara de origine Cook Islands
An 2022
Tiraj emitere 1912 exemplare
Metale Argint (Ag)
Finețea metalului 999/1000
Valoare nominală 5 Dolari
Greutate 1 oz
Diametru 38,61 mm
Calitate Proof
Înnobilare smartminting® (Ultra High Relief)
Certificat de autenticitate Da
Ambalare casetă elegantă de colecție, capsulă protectoare
  • Fără plăți în avans - plata comenzii se face în sistem ramburs, în momentul preluării coletului de la transportator
  • Livrare în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării
  • Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2022, în limita stocului disponibil
  • Comanda poate fi efectuată doar de persoanele cu vârsta de peste 18 ani
  • Consultați aici Termeni și Condiții

Te-ar putea interesa și...