Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

Ştefan cel Mare - piesă comemorativă XXL înnobilată cu aur pur
Ştefan cel Mare - piesă comemorativă XXL înnobilată cu aur pur Ştefan cel Mare - piesă comemorativă XXL înnobilată cu aur pur

Ştefan cel Mare - piesă comemorativă XXL înnobilată cu aur pur

O piesă comemorativă cu totul unică, cu un diametru impresionant de 120 mm, în memoria memorabilului domnitor român

În stoc
999 LEI
 • Piesă comemorativă unică înnobilată cu aur pur
 • Margine numerotată individual
 • Diametru impresionant de 120 mm
 • Ediție strict limitată la doar 500 exemplare
 • Certificat de autenticitate numerotat
 • Greutate atractivă de 405,5 g
 • Piesă oficială lansată de Monetăria Regatului Dacia

Descriere detaliată

Vă prezint o noutate unică, piesa comemorativă Ștefan cel Mare, cu o greutate atractivă de 405,5 g. Aversul este dominat de o reprezentare a domnitorului din postura de luptă, alături de inscripția „ȘTEFAN CEL MARE - VOIEVOD AL MOLDOVEI” și anul 1475, care ilustrează una dintre cele mai importante bătălii ale domnitorului, Bătălia de la Vaslui, anul viitor împlinindu-se 550 de ani de la această celebră bătălie a lui Ștefan cel Mare.

Această piesă, înnobilată cu aur pur, are un diametru impresionant de 120 mm ceea ce permite ca fiecare detaliu al acestei opere de artă să iasă în evidență. Piesa omagială face parte din producția Monetăriei Regatului Dacia, care respectă cele mai bune calități artistice și meșteșugărești ale monetăriei tradiționale

Ștefan cel Mare este considerat o personalitate marcantă a istoriei României, înzestrată cu mari calități de om de stat, diplomat și conducător militar. Aceste calități i-au permis să treacă cu bine peste momentele de criză majoră, generate fie de intervențiile militare ale statelor vecine fie de încercări, din interior sau sprijinite din exteriorul țării, de îndepărtarea sa de la domnie. În timpul domniei sale, Moldova atinge apogeul dezvoltării sale statale, cunoscând o perioadă îndelungată de stabilitate internă, prosperitate economică și liniște socială.

S-a confruntat cu Imperiul Otoman, care își consolida puterea la Dunăre. În acest scop a alungat de pe tronul Țării Românești pe domnul Radu cel Frumos, care era vasal al turcilor. Ștefan-Vodă a încercat să facă o coaliție antiotomană, ducând tratative cu Veneția, Ungaria, Polonia, Cehia.

Ştefan cel Mare a făcut parte din familia Muşatinilor şi, pe parcursul domniei, a luptat de numeroase ori împotriva Imperiului Otoman, motiv pentru care a primit titlul de Athleta Christi de la Papa Sixt al IV-lea.

În total, Ştefan cel Mare a purtat 36 de bătălii pe parcursul celor 47 de ani de domnie. El a câştigat 34 dintre ele, chiar dacă de multe ori inamicii aveau o superioritate numerică zdrobitoare.

Nu ezitați și achiziționați imediat piesa comemorativă XXL, o piesă deosebită dedicată marelui domnitor moldovean, Ștefan cel Mare.

Specificații

An 2024
Tiraj emitere 500
Metale Cupru (Cu)
Greutate 405,5
Diametru 120 mm
Calitate Proof
Înnobilare Aur pur
Monetărie Monetăria Regatului Dacia
Certificat de autenticitate Da
Ambalare Casetă elegantă
 • Fără plăți în avans – plata comenzii se face în sistem ramburs, în momentul preluării coletului de la transportator
 • Livrare în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării
 • Ofertă valabilă până la 31. 12. 2024, în limita stocului disponibil
 • Comanda poate fi efectuată doar de persoanele cu vârsta de peste 18 ani
 • Consultați aici Termeni și Condiții

Te-ar putea interesa și...