Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

Ștefan cel Mare - Piesă de 5 uncii argint pur
Ștefan cel Mare - Piesă de 5 uncii argint pur Ștefan cel Mare - Piesă de 5 uncii argint pur Ștefan cel Mare - Piesă de 5 uncii argint pur

Ștefan cel Mare - Piesă de 5 uncii argint pur

Piesă de argint lansată cu ocazia a 520 ani de la moarte

Indisponibil
  • 155,5 grame argint pur 999/1000
  • Diametru impresionant de 65 mm
  • Doar 199 exemplare în întreaga lume
  • Numerotare individuală a medaliei și a certificatului de autenticitate
  • Casetă elegantă de colecție

Descriere detaliată

Piesa unică din argint lansată cu ocazia aniversării a 520 de ani de la moartea lui Ștefan cel Mare de către Monetăria Regatului Dacia, care corespunde celor mai bune calități artistice și meșteșugărești ale monetăriei tradiționale. Numismatul a fost bătut în calitate Proof like în 5 uncii argint pur 999/1000 și este strict limitat la un tiraj tematic de 199 de bucăți pentru întreaga lume.

Casa de Monede este distribuitorul oficial și unic al acestei piese, pe piața numismatică din România, lansate de Monetăria Regatului Dacia. Monetăria Regatului Dacia aduce un omagiu bogatei istorii a națiunii române prin lucrări numismatice originale, consolidând moștenirea culturală lăsată de strămoși de-a lungul secolelor pe teritoriul României de astăzi.

Ștefan cel Mare s-a născut în anul 1434 ca fiu al regelui Bogdan al II-lea și a murit în anul 1504.A avut o reputație excelentă, ca fiind un domnitor curajos, conștiincios și pios. A domnit între anii 1457-1504, perioadă în care a condus o serie de războaie defensive cu vecinii săi mult mai puternici, care încercau continuu să îi cucerească țara. Este vorba în special de Polonia, Austro-Ungaria și bineînțeles, Imperiul Otoman. Turcii au suferit din cauza lui câteva înfrângeri grele, dintre care cea mai faimoasă a fost bătălia de la Vaslui. Totuși, spre sfârșitul vieții sale a fost nevoit să fie de acord cu plata tributului către Imperiul Otoman. Nu mai putea să se confrunte cu atacurile din partea tuturor celor 3 superputeri. După moartea lui, regatul său a început să decadă rapid, către dominația Imperiului Otoman. Ștefan cel Mare a fost căsătorit de două ori pe parcursul vieții sale. Din căsătoriile sale i s-au născut 3 copii - Petru IV-lea. al Moldovei, Bogdan al III-lea. al Moldovei și Elena a Moldovei.

Piesa omagială este depozitată într-o casetă numerotată, împreună cu un certificat numerotat care confirmă specificațiile tehnice.

Specificații

Tiraj emitere 199 exemplare
Metale Argint (Ag)
Finețea metalului 999/1000
Valoare nominală Valoare nominală simbolică – 50 DENAR DACIA
Greutate 155,5 g (5 oz)
Diametru 65 mm
Calitate Proof-like
Monetărie Monetăria Regatului Dacia
Certificat de autenticitate Da, numerotat
Ambalare Casetă elegantă
  • Fără plăți în avans - plata comenzii se face în sistem ramburs, în momentul preluării coletului de la transportator
  • Livrare în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării
  • Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2024, în limita stocului disponibil
  • Comanda poate fi efectuată doar de persoanele cu vârsta de peste 18 ani
  • Consultați aici Termeni și Condiții

Te-ar putea interesa și...