Fabergé oul - Flori de măr monedă din argint 2 oz
Fabergé oul - Flori de măr monedă din argint 2 oz Fabergé oul - Flori de măr monedă din argint 2 oz Fabergé oul - Flori de măr monedă din argint 2 oz Fabergé oul - Flori de măr monedă din argint 2 oz

Fabergé oul - Flori de măr monedă din argint 2 oz

Comemorarea a 100 ani de la moartea bijutierului rus Peter Carl Fabergé

Indisponibil
  • 2 uncii argint pur 999/1000
  • Relief înalt realizat cu ajutorul tehnologiei smartminting©
  • Combinație plăcută: aurire și colorare parțială
  • Se livrează în casetă elegantă în formă de ou
  • Emisie limitată la numai 888 de exemplare cu certificat de autenticitate

Descriere detaliată

Oul Fabergé – sinonimul luxului și simbolul grandorii, în special a curții țarului rus și a Rusiei pre – revoluționare. Aceste capodopere ale artei bijutiere, apreciate pentru calitatea înaltă a producției, soluții tehnice sofisticate și calitatea înaltă a materialelor utilizate, au fost create de bijutierul rus Peter Carl Fabergé și colaboratorii săi în atelierul de bijuterii al familiei din Sankt Petersburg 1885-1917. Fiecare ou se deschide și ascunde o surpriză.

Primul ou a comandat, în anul 1885, țarul Alexandru al III-lea, pentru a-l oferi cadou țarinei, Maria Feodorovna, cu ocazia a 20 ani de căsnicie. Prin urmare, în fiecare an, Carl Fabergé avea să creeze, special pentru țarină, un ou de Paști. După moartea lui Alexandru al III-lea, în 1894, tradiția este păstrată de succesorul acestuia, tânărul țar Nicolae al II-lea, care comandă anual două ouă – unul pentru mama sa, Maria, și un altul pentru soția sa, Alexandra. 

Unul din cele mai fascinante ouă Fabergé, Oul - Flori de măr, se află în colecția Muzeului Național Liechtenstein. A fost realizat în anul 1901, pentru un nobil rus Alexander Kelch, pentru a fi oferit cadou soției sale. Este realizat din nefrit verde, aur, argint, smalț și diamante scumpe.

Moneda, emisă cu ocazia a 100 de ani de la moartea bijutierului Petr Carl Fabergé, poartă motivul oului Flori de Măr. Moneda este bătută în 2 uncii argint pur 999/1000, realizată în relief înalt cu ajutorul tehnologiei smartminting©, cu aurire și colorare parțială. Emisia este strict limitată la numai 888 de exemplare la nivel mondial, monetăria având stocul complet epuizat, ceea ce face ca această monedă să fie atât de specială pentru colecționari. Este introdusă în casetă elegantă în formă de ou.

Specificații

Țara emitentă Mongolia
Anul emiterii 2020
Tiraj emitere 888
Metale Argint (Ag)
Finețea metalului 999/1000
Valoare nominală 1000 MNT
Greutate 62,2 g (2 oz)
Diametru 38,61 mm
Calitate Proof (Calitate superioară)
Certificat de autenticitate Da
Ambalare Capsulă protectoare și casetă elegantă

1/ prin adăugarea produselor în coșul de cumpărături pe și completarea ulterioară a formularului de comandă
2/ apelând linia pentru relații cu clienții 021 408 00 35 (în zilele lucrătoare, între orele 9 şi 17)
   operatorul nostru va fi bucuros să completeze comanda cu dvs. prețul apelării la linia pentru relaţii cu clienții este dat de tariful operatorului dvs. de telefonie.

Fabergé - Oul Flori de măr

Te-ar putea interesa și...