Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

100 ani de la încoronarea din Alba Iulia - set de medalii din argint pur proof
100 ani de la încoronarea din Alba Iulia - set de medalii din argint pur proof 100 ani de la încoronarea din Alba Iulia - set de medalii din argint pur proof 100 ani de la încoronarea din Alba Iulia - set de medalii din argint pur proof 100 ani de la încoronarea din Alba Iulia - set de medalii din argint pur proof 100 ani de la încoronarea din Alba Iulia - set de medalii din argint pur proof 100 ani de la încoronarea din Alba Iulia - set de medalii din argint pur proof

100 ani de la încoronarea din Alba Iulia - set de medalii din argint pur proof

Medalii comemorative care aduc aminte de încoronarea lui Ferdinand I și a soției sale Maria, ca rege și regină a României

Indisponibil
 • Set aniversar lansat cu ocazia a 100 de ani de la încoronarea regelui Ferdinand I și a soției sale, Maria a României
 • 3 x 20 g argint pur 999/1000 în cea mai înaltă calitate numismatică
 • Doar 100 seturi complete 
 • Ambalaj elegant de colecție
 • Cu certificat de autenticitate numerotat
 • Exclusiv numai la Casa de Monede

Descriere detaliată

Setul aniversar 100 ani de la încoronarea de la Alba Iulia a fost lansat cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la încoronarea celui de-al doilea rege al României, Ferdinand I, și a soției sale Maria a României.

Duminică, 15 octombrie 1922, la ora 09:30, al doilea rege al României Ferdinand I și soția sa, Maria a României, au coborât în Alba Iulia din trenul cu care au călătorit de la Sinaia, iar în alaiul multor oaspeți au mers împreună la Catedrala Ortodoxă din Alba Iulia.   

Catedrala Încoronării, care a fost construită în acest scop în doar nouă luni, a fost martoră la ceremonia de încoronare. Regele a primit coroana de la preşedintele Senatului şi şi-a aşezat-o singur pe cap. Apoi Ferdinand a așezat coroana pe capul Reginei Maria, a ridicat-o de jos şi a sărutat-o pe frunte. Ulterior, cuplul regal a pornit pe promenada de sub faldurile unui baldachin în fața a peste 30000 de spectatori entuziaști și a 15000 de soldați.

Setul aniversar este compus din trei medalii comemorative din argint pur 999/1000 a câte 20 grame fiecare, bătute în cea mai înaltă calitate numismatică Proof. Medaliile sunt depozitate într-o casetă de lux alături de un certificat de autenticitate numerotat care garantează autenticitatea, originea și specificațiile tehnice ale fiecărei medalii omagiale din acest set aniversar.

Specificații

An 2022
Tiraj emitere 100
Metale Argint (Ag)
Finețea metalului 999/1000
Greutate 3x20 g
Diametru 3x40 mm
Calitate Proof
Certificat de autenticitate Da, numerotat
Ambalare Cutie de lux
 • Fără plăți în avans - plata comenzii se face în sistem ramburs, în momentul preluării coletului de la transportator
 • Livrare în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării
 • Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2022, în limita stocului disponibil
 • Comanda poate fi efectuată doar de persoanele cu vârsta de peste 18 ani
 • Consultați aici Termeni și Condiții

Te-ar putea interesa și...