Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

Set exclusiv de șase monede oficiale - Destinul Dinastiei Romanov
Set exclusiv de șase monede oficiale - Destinul Dinastiei Romanov Set exclusiv de șase monede oficiale - Destinul Dinastiei Romanov Set exclusiv de șase monede oficiale - Destinul Dinastiei Romanov Set exclusiv de șase monede oficiale - Destinul Dinastiei Romanov Set exclusiv de șase monede oficiale - Destinul Dinastiei Romanov Set exclusiv de șase monede oficiale - Destinul Dinastiei Romanov

Set exclusiv de șase monede oficiale - Destinul Dinastiei Romanov

Indisponibil
  • Set de monede istorice originale din perioada dinastiei Romanov
  • Calitate bună de conservare (monede vechi de peste 100 ani)
  • Certificat de autenticitate cu o scurtă poveste
  • Casetă luxoasă de lemn pentru o prezentare elegantă

Descriere detaliată

Vă prezentăm un set de șase monede istorice originale din timpul domniei dinastiei Romanov. Acestea au fost bătute între 1867 și 1916, în timpul domniei ultimului țar rus Nicolae al II-lea. Toate cele șase monede prezintă faimosul vultur Romanov cu două capete.

Evenimentele Revoluției din februarie de la Petrograd s-au dovedit a fi fatale pentru țarul Nicolae al II-lea. Puterea a fost preluată de guvernul provizoriu și de sovietul de la Petrograd, iar țarul a fost forțat să abdice la 15 martie 1917. El a cedat tronul țarului fratelui său Mihail, care a devenit astfel ultimul țar. Cu toate acestea, Mihail a rămas pe tron doar o zi și apoi a abdicat fără să desemneze un succesor. Ca și Nicolae al II-lea, fratele său Mihail a fost împușcat ulterior de bolșevici. Ulterior, Nicolae al II-lea, pe numele civil Nikolai Romanov, împreună cu familia sa și câteva doamne de la curte, a fost transportat în exil în Siberia.

Un an mai târziu, după izbucnirea Războiului Civil în aprilie 1918, s-a decis ca Romanovii să fie transportați la Moscova pentru a fi judecați. În aceeași lună, Romanovii, Nikolai și soția sa, Alexandra Fiodorovna, au fost deportați cu trenul de la Tobolsk la Ekaterinburg, unde îi aștepta deja casa confiscată a inginerului minier Ipatiev, numită de sovietici "casă cu destinație specială". Câteva zile mai târziu, cei cinci copii ai lor au fost luați pentru a li se alătura. Condițiile de trai de acolo erau îngrozitoare, după cum o dovedește faptul că nu li se dădea drumul decât pentru scurte plimbări în grădina casei. Nicolae al II-lea a primit o speranță de la un agent bolșevic infiltrat care l-a informat despre posibilitatea de a asigura o evadare. Încrederea arătată a fost, de fapt, un mandat de condamnare la moarte semnat asupra sa și a întregii sale familii.

În noaptea de 17 iulie 1918, comandantul detașamentului de gardă, Iakov Jurovski, i-a ordonat medicului țarist să trezească întreaga familie și să o adune în subsolul casei lui Ipatiev sub pretextul că urmează să fie transportată în emigrație. Dar, în loc de ajutor, a sosit un pluton de execuție. Jurovski a citit apoi sentința de condamnare la moarte, care suna astfel: "Nicolae Alexandrovici, având în vedere faptul că rudele tale continuă atacul împotriva Rusiei sovietice, Comitetul Executiv al Uralului te condamnă la moarte". și apoi, cu un foc de pistol tras de el însuși, l-a ucis mai întâi pe Nicolae al II-lea și apoi pe singurul său fiu, țareviciul bolnav Alexei. Apoi, plutonul de execuție a ucis restul familiei, țarina și fiicele Olga, Tatiana, Maria și Anastasia. Câteva zile mai târziu, trupe ale legiunilor cehoslovace au sosit la Ekaterinburg, dar era prea târziu pentru țar și familia sa.

În anul 2000, Biserica Ortodoxă Rusă l-a declarat pe Nicolae și familia sa sfinți, iar Biserica Tuturor Sfinților din Sânge a fost construită pe locul masacrului.

Specificații

An 1867-1916
Tiraj emitere 1000
Metale Argint (Ag) / Cupru (Cu)
Valoare nominală 1, 2, 3 copeici, 10, 15, 20 copeici
Greutate 1,8 g – 8 g
Diametru 16,7 mm - 28 mm
Calitate Very fine (VF)
Certificat de autenticitate Da
Ambalare Casetă elegantă de lemn și capsulă protectoare
  • Fără plăți în avans - plata comenzii se face în sistem ramburs, în momentul preluării coletului de la transportator
  • Livrare în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării
  • Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2023, în limita stocului disponibil
  • Comanda poate fi efectuată doar de persoanele cu vârsta de peste 18 ani
  • Consultați aici Termeni și Condiții

Te-ar putea interesa și...