Istoria Romei Antice
Istoria Romei Antice Istoria Romei Antice Istoria Romei Antice Istoria Romei Antice Istoria Romei Antice Istoria Romei Antice Istoria Romei Antice Istoria Romei Antice Istoria Romei Antice Istoria Romei Antice Istoria Romei Antice Istoria Romei Antice Istoria Romei Antice Istoria Romei Antice Istoria Romei Antice Istoria Romei Antice Istoria Romei Antice Istoria Romei Antice Istoria Romei Antice Istoria Romei Antice Istoria Romei Antice Istoria Romei Antice Istoria Romei Antice Istoria Romei Antice

Istoria Romei Antice

Colecția exclusivă „Istoria Romei Antice“ cuprinde 24 de monede din aur pur, care reamintec cele mai importante repere istorice ale acestui imperiu fenomenal, dispărut.

În stoc
 • Colecție exclusivă de monede din aur pur 999,9/1000
 • Reducere de 100 Lei la prima monedă oficială din aur pur
 • Numai 3000 de colecții pentru România
 • Scrisoare narativă alături de fiecare monedă
 • Certificat de autenticitate cadou

Detalii produs

Moneda oficială din aur pur 999,9/1000, reprezentând-ul pe Colosseumul din Roma, este o inspirație a monedei originale, metodă de plată în Roma Antică. Moneda a fost bătută în 0,5 g aur pur, având diametrul de 11,8 mm

Colosseumul, de altfel cunoscut şi sub numele de Amfiteatrul Flavian, a fost parte integrantă a actualei capitale încă din secolul I d.Hr.

A fost construit de trei împărați ai dinastiei Flaviene. Construcția a început sub conducerea împăratului Vespasian între anii 70 și 72 d.Hr., a fost finalizată în 80 d.Hr. sub conducerea fiului său Titus și au urmat alte modificări la sfârșitul secolului I sub împăratul Domitian. Colosseumul a fost un loc unde s-au născut eroii, dar și unde au murit. Colosseumul avea o capacitate incredibilă - până la 70.000 de spectatori și a fost folosit pentru divertisment și spectacole publice. Deși Colosseumul este practic o ruină, astăzi este una dintre cele mai populare atracții turistice și un adevărat simbol al Romei Imperiale. În 2007, a fost votat ca una dintre Noile Șapte Minuni ale Lumii și este vizitat anual de peste 3 milioane de turiști.

Specificații

Țara emitentă Palau
Anul emiterii 2011
Tiraj emitere 3000 de colecții
Metale Aur (Au)
Finețea metalului 999,9/1000
Valoare nominală 1 Dolar
Greutate 0,5 g
Diametru 11,8 mm
Calitate Brilliant Uncirculated
Certificat de autenticitate Da
 • Prin rezervarea colecției Istoria Romei Antice comandați toate cele 24 de monede din aur pur ale seriei. 
 • Prima monedă comemorativă, Colosseumul din Roma, o obțineți la prețul promoțional de lansare de numai 349 lei (+ 19,99 lei taxe de ambalare și expediere) și o veți achita la livrare.
 • Următoarele monede comemorative vor fi expediate câte una, lunar, la o dată ce poate varia, la prețul special de numai 449 lei (+ 19,99 lei taxe de ambalare și expediere). Veți plăti pentru acestea pe baza facturii atașate prin transfer bancar sau prin mandat poștal.
 • Livrarea primei monede, în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării.
 • Continuarea livrării pieselor din colecție poate fi întreruptă la cerere. Solicitarea de întrerupere a livrării colecției trebuie trimisă către Casa de Monede în scris, telefonic sau prin e-mail.
 • Ofertă valabilă până la 30 iunie 2022, în limita stocului disponibil.
 • Comanda poate fi realizată numai de persoanele cu vârsta de peste 18 ani.

Informații despre colecție

Colecția exclusivă Istoria Romei Antice cuprinde 24 de monede din aur pur, care reamintesc cele mai importante repere istorice ale acestui imperiu fenomenal, dispărut. Modelul acestor monede din aur pur a fost inspirat din monedele antice originale, care au fost mijloc de plată în urmă cu aproximativ 2 000 de ani.

Așadar, bucurați-vă de Colosseumul din Roma, povestea întemeierii Romei Antice dar și multe altele.

Ca parte integrală a colecției, obțineți caseta elegantă din lemn cu logo-ul oficial al colecției. Totodată obțineți și certificatul de autenticitate ce garantează calitatea și originea fiecărei monede, iar de-a lungul colectării, monedele vor fi însoțite de câte o scrisoare narativă.

Emisiunea este strict limitată la numai 3 000 de colecții pentru România. Nu ezitați și comandați colecția dumneavoastră chiar acum. Obțineți așadar prima monedă din aur pur Colosseumul din Roma, la prețul promoțional de numai 349 Lei (+29 Lei taxe de ambalare și expediere). Următoarele monede din aur pur vor fi livrate câte una, lunar, la prețul special de numai 449 Lei (+29 Lei taxe de ambalare și expediere).

Te-ar putea interesa și...