Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

Monede istorice emise pe teritoriul României pe replici moderne
Monede istorice emise pe teritoriul României pe replici moderne Monede istorice emise pe teritoriul României pe replici moderne Monede istorice emise pe teritoriul României pe replici moderne Monede istorice emise pe teritoriul României pe replici moderne Monede istorice emise pe teritoriul României pe replici moderne Monede istorice emise pe teritoriul României pe replici moderne Monede istorice emise pe teritoriul României pe replici moderne Monede istorice emise pe teritoriul României pe replici moderne Monede istorice emise pe teritoriul României pe replici moderne Monede istorice emise pe teritoriul României pe replici moderne Monede istorice emise pe teritoriul României pe replici moderne Monede istorice emise pe teritoriul României pe replici moderne

Monede istorice emise pe teritoriul României pe replici moderne

O călătorie fascinantă prin istoria monedelor noastre bătute de secole pe teritoriul României de astăzi.

În stoc
99 LEI
 • Înnobilare cu aur pur și strict limitată
 • Diametru impresionant de 40 mm
 • Cea mai înaltă calitate numismatică de batere Proof
 • Certificat de autenticitate și album de colecție cadou
 • Exclusiv numai la Casa de Monede

Detalii produs

Prima colonie greacă pe coasta de vest a Mării Negre, a fost cea de la Histria antică pe teritoriul Dobrogei de astăzi. Pe la mijlocul secolului al-IV-lea î. Hr., aici au fost bătute primele monede cu motivul legendar a două capete inversate, pe care Casa de Monede vi le prezintă acum pe replici moderne perfecte.

Replica modernă Istros este bătută la cea mai înaltă calitate numismatică Proof într-un diametru impresionant de 40 mm și înnobilată cu aur pur 999/1000. Alături de replica modernă veţi primi un certificat de autenticitate care garantează originea și specificaţiile tehnice ale acesteia. În același timp, aici veţi afla informaţii interesante și o poveste asociată cu moneda originală care a fost model pentru replică.

Specificații

An 2022
Tiraj emitere 5000 de colecții
Metale Cupru (Cu)
Greutate 30 g
Diametru 40 mm
Calitate Proof (Calitate superioară)
Înnobilare Aur pur
Certificat de autenticitate Da
 • Prin rezervarea colecției Monede istorice emise pe teritoriul României pe replici moderne comandați toate cele 12 replici moderne ale seriei.
 • Prima replică modernă, Istros, o obțineți la prețul promoțional de lansare de numai 99 lei (+ 24,99 lei taxe de ambalare și expediere) și o veți achita la livrare.
 • Următoarele replici moderne vor fi expediate câte una, lunar, la o dată ce poate varia, la prețul special de numai 199 lei (+ 24,99 lei taxe de ambalare și expediere).
 • Livrarea primei replici, în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării.
 • Continuarea livrării pieselor din colecție poate fi întreruptă la cerere. Solicitarea de întrerupere a livrării colecției trebuie trimisă către Casa de Monede în scris, telefonic sau prin e-mail.
 • Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2022, în limita stocului disponibil.
 • Comanda poate fi realizată numai de persoanele cu vârsta de peste 18 ani.
 • Consultați aici Termeni și Condiții.

Informații despre produs

Replicile moderne din cadrul colecției Monede istorice emise pe teritoriul României pe replici moderne, prezintă cele mai importante și interesante monede care au fost emise de-a lungul secolelor pe teritoriul României de astăzi. Printre altele, colecţia include replici moderne și ale acestor monede originale: Monedă celtică, tetradrahmă de argint, cca. secolul al II-lea î.Hr., Oltenia; Carol I, 20-Lei, 1868, Regatul României; Traian, sesterț, 103-111, Imperiul Roman și alții.

Replicile moderne au fost bătute la cea mai înaltă calitate numismatică Proof, într-un diametru impresionant de 40 mm, conform cerințelor celor mai exigenți colecționari, ulterior înnobilate cu aur pur 999/1000.

Ediția este strict limitată la numai 5 000 de colecții. În cadrul colecției obțineți gratuit:

 • Album de colecție alături de prima replică modernă
 • Certificat de autenticitate care garantează originea și specificaţiile tehnice ale acesteia.
 • În același timp, aici veţi afla informaţii interesante și o poveste asociată cu moneda originală care
  a fost model pentru replică.

Te-ar putea interesa și...