Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

Un set de trei monede istorice originale din aur și argint, dedicat aniversării a 100 de ani de la nașterea ultimului rege român Mihai I.
Mihai I – Set de lux Mihai I – Set de lux Mihai I – Set de lux Mihai I – Set de lux Mihai I – Set de lux Mihai I – Set de lux Mihai I – Set de lux Mihai I – Set de lux

Mihai I – Set de lux

Un set de trei monede istorice originale din aur și argint, dedicat aniversării a 100 de ani de la nașterea ultimului rege român Mihai I.

În stoc
6.390 LEI
  • Trei monede istorice originale de foarte bună calitate, una din aur și două de argint, cu valori nominale de 20 Lei, 200 Lei a 500 Lei cu portretul regelui Mihai I
  • Unul dintre cele 50 de seturi complete în întreaga lume
  • Certificat de autenticitate numerotat care garantează autenticitatea, originea și specificațiile tehnice ale monedelor
  • Casetă elegantă pentru depozitarea în siguranță a monedelor

Descriere detaliată

Regele Mihai I s-a născut pe 25 octombrie 1921, la Sinaia, ca fiu al Regelui Carol al II-lea şi al Reginei-Mamă Elena. A fost suveran al României în două perioade, după moartea bunicului său Ferdinand (între 20 iulie 1927 şi 8 iunie 1930 ) şi după renunţarea la tron a tatălui său, Carol al II-lea(decembrie 1925).

A fost detronat de tatăl său după doar trei ani; și a reprimit coroana un deceniu mai târziu, după abdicarea lui Carol al II-lea ( între 6 septembrie 1940 – 30 decembrie 1947).

Regele Mihai a fost pus la multe încercări, pe tot parcursul vieții. A trăit perioada neagră a războiului, a semnat cu regret actul care a dus la moartea regimului monahric și a trăit departe de țară, în exil, aproape 50 de ani. Nimic nu l-a bucurat mai mult decât revederea cu poporul său și nimic nu i-a adus mai multă liniște decât clipele petrecute alături de familia sa pe pământ românesc.

Casa de Monede aduce un omagiu acestei mari personalități cu acest set istoric minunat. Un set de trei monede istorice originale din aur și argint, dedicat aniversării a 100 de ani de la nașterea ultimului rege român Mihai I. Moneda de aur  20 Lei și cele două monede de argint cu valoare nominală de 200 Lei și 500 Lei se livrează în casetă de colecție alături de certificatul de autenticitate.

Specificații

Țara de origine România
An 1942 - 1944
Metale Argint și aur
Valoare nominală 500 Lei, 20 Lei, 200 Lei
Greutate 12 g, 6,55 g, 6 g
Diametru 32 mm, 21 mm, 24 mm
Calitate Foarte buna
Certificat de autenticitate Da
Ambalare Capsulă protectoare și casetă de colecție
  • Fără plăți în avans - plata comenzii se face în sistem ramburs, în momentul preluării coletului de la transportator
  • Livrare în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării
  • Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2023, în limita stocului disponibil
  • Comanda poate fi efectuată doar de persoanele cu vârsta de peste 18 ani
  • Consultați aici Termeni și Condiții

Te-ar putea interesa și...