Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

Marea poveste a imnului românesc
Marea poveste a imnului românesc Marea poveste a imnului românesc Marea poveste a imnului românesc Marea poveste a imnului românesc

Marea poveste a imnului românesc

Colecția exclusivă spune povestea măreață a imnului nostru național prin intermediul pieselor nostre comemorative înnobilate cu aur pur

În stoc
99 LEI
 • Avantaj de 60% din preț
 • Înnobilare cu aur pur
 • Cea mai înaltă calitate de batere Proof
 • Certificat de autenticitate și album colector cadou
 • Ediție strict limitată
 • Exclusiv numai la Casa de Monede

Detalii produs

Medalia comemorativă Deșteaptă-te, române! din cadrul colecției exclusive Marea poveste a imnului românesc, este înnobilată cu aur pur 999/1000, la cea mai înaltă calitate de batere Proof.

Medalia comemorativă se livrează împreună cu certificatul de autenticitate, ce garantează calitatea superioară și originea. Vă oferim cadou albumul de colecție pentru expunerea în siguranță a medaliilor și o prezentare exclusivă.

„Deșteaptă-te, române!” este imnul național al României, începând cu 1990. Pentru o vreme, a fost de asemenea imn național al Republicii Democratice Moldovenești și al Republicii Moldova.
Versurile imnului naţional aparţin lui Andrei Mureşanu (1816-1863), poet de factură romantică, ziarist, traducător, un adevărat tribun al epocii marcate de Revoluţia de la 1848. Muzica a fost compusă de Anton Pann, poet și etnograf, om de mare cultură, cântăreţ şi autor de manuale de muzică.
Mesajul imnului „Deşteaptă-te, române!" este în acelaşi timp social şi naţional; social, deoarece impune o permanentă stare de vigilenţă pentru a asigura tranziţia către o lume nouă; naţional, deoarece alătură această deşteptare tradiţiei istorice. Imnul conţine acest sublim „acum ori niciodată", prezent în toate imnurile naţionale, de la „paion"-ul cu care grecii au luptat la Marathon şi Salamina până la „Marseilleza" Revoluţiei franceze.

Piesa comemorativă Deșteaptă-te, române!, deschide colecția exclusivă Marea poveste a imnului românesc. Prin comandarea piesei comemorative Deșteaptă-te, române!, deschideți colecția fascinantă Marea poveste a imnului românesc. Următoarele piese comemorative din cadrul colecției la intervale de aproximativ o lună, fiecare la prețul de 179 Lei (+29,90 Lei Lei taxe de ambalare și expediere). Colecția conține în acest moment 7 de piese, dar se poate extinde în viitor. Mai multe informații despre colecție pot fi găsite aici  . Termenii și condițiile le puteți găsi aici

Specificații

An 2023
Tiraj emitere 5000 de colecții
Metale Cupru (Cu)
Greutate 0
Diametru 30 mm
Calitate Proof (Calitate superioară)
Înnobilare Aur pur
Certificat de autenticitate Da

Da, comand prima piesă comemorativă din colecția Marea poveste a imnului românesc, care în momentul plasării comenzii are în componență 7 piese, la prețul special de 99 Lei (+29,90 Lei Lei taxe de ambalare și expediere). Odată cu aceasta, comand întreaga colecție Marea poveste a imnului românesc  formată din piese comemorative în cadrul căreia voi primi piese individuale aproximativ o dată pe lună, la prețul 179 Lei (+29,90 Lei Lei taxe de ambalare și expediere). Am luat cunoștință de faptul că, în cazul fiecăreia dintre aceste piese, mă pot retrage din contractul de cumpărare în termen de 14 zile de la livrarea piesei/monedei. De asemenea, pot renunța în orice moment la subscripția mea la colecția Marea poveste a imnului românesc. Ambele acțiuni le pot realiza în scris, prin telefon sau prin e-mail, printr-o simplă notificare la Casa de Monede România s.r.o. Oferta Casa de Monede România s.r.o. este valabilă până la data de 31 decembrie 2023 sau în limita stocului disponibil. Comenzile pot fi plasate doar de către persoane cu vârsta de peste 18 ani.

Prin plasarea comenzii, confirm că am citit Termenii și Condițiile Casa de Monede România s.r.o. disponibile aici, am înțeles și sunt de acord cu acestea.

Informații despre produs

Medaliile comemorative înnobilate cu aur pur din cadrul colecției spun povestea măreață a cântecului “Deșteaptă-te, române!”, care a devenit în anul 1990 imnul nostru național. Suntem convinși așteptați cu nerăbdare să primiți și restul de medalii comemorative lansate pentru a omagia celebra ‘‘Marseilleză a românilor’’ care descrie istoria bogată a poporului nostru curajos de-a lungul secolelor.

Ediția este strict limitată la numai 5000 de colecții la nivel mondial. Medaliile comemorative au fost bătute la cea mai înaltă calitate de batere, conform cerințelor celor mai exigenți colecționari, ulterior înnobilate cu aur pur 999/1000.

În cadrul colecției obțineți gratuit:

 • Album colector pentru depozitarea în siguranță și o prezentare de colecție
 • Certificat de autenticitate ce garantează calitatea cea mai înaltă a baterii, alături de fiecare medalie
 • 70 LEI reducere la fiecare piesă din cadrul colecției
 • Scrisoare narativă alături de fiecare medalie
   

Colecția conține următoarele piese:

 • 1990 Deșteaptă-te, române! imnul național al României, începând cu 1990. Pentru o vreme, a fost de asemenea imn național al Republicii Democratice Moldovenești și al Republicii Moldova.
 • Voievod Ștefan cel Mare - Andrei Mureșanu, prin versurile imnului nostru național, pune în lumină și umbra marelui voievod Ștefan cel Mare în speranța că urmașii lui sunt gata să se sacrifice în orice moment, așa cum a făcut-o și acest mare domnitor în cea mai mare victorie militară a sa, Bătălia de la Vaslui.
 • Revoluția de la 1848 - Versurile cântecului „Deșteaptă-te române” au fost scrise în contextul Revoluției de la 1848 de către Andrei Mureșanu.
 • Mihai Viteazul - A fost primul domnitor care a reușit să unească cele trei provincii românești: Moldova, Țara Românească și Ardealul.
 • 1446 Castelul Corvinilor - Regele cu cea mai strălucită domnie din istoria Ungariei, Matia Corvin, a lăsat moștenire poporului român creațiile literare și istoriografice despre originea romană a românilor. El a spus: „românii sunt urmașii romanilor, deci au origini nobile”.
 • 103-105 Construcția Podului lui Traian - Traian, unul dintre cei mai mari conducători ai Imperiului Roman, prin realizările sale mărețe amintește de originea noastră latină.
 • Revoluția de la 1989 -  Încă de la apariția sa, cântecul a fost alături de români și le-a dat curaj în vremurile de cumpănă. De asemenea, a fost cântat spontan în timpul demonstrațiilor anticomuniste din 1989.

Te-ar putea interesa și...