Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

Istoria României: Revoluții și răscoale
Istoria României: Revoluții și răscoale Istoria României: Revoluții și răscoale Istoria României: Revoluții și răscoale Istoria României: Revoluții și răscoale Istoria României: Revoluții și răscoale Istoria României: Revoluții și răscoale Istoria României: Revoluții și răscoale

Istoria României: Revoluții și răscoale

Două evenimente majore din istoria României pe medalii înnobilate cu aur pur

În stoc
 • Două evenimente majore din istoria României pe medalii înnobilate cu aur pur
 • Colecție oficială de 7 medalii comemorative
 • Certificat de autenticitate cadou
 • Cea mai înaltă calitate numismatică de batere PROOF
 • Exclusiv numai la Casa de Monede

Detalii produs

Medaliile comemorative sunt înnobilate cu aur pur 999/1000 și bătute la cea mai înaltă calitate numismatică PROOF. Emisiunea este strict limitată. Numai 10000 de colecționari au șansa de a deține aceste medalii exclusivă.

Revoluția Anticomunistă, din România, a pornit odată cu opunerea enoriașilor împotriva autorităților de a-l evacua pe părintele evanghelic Lászlo Tőkés din Timișoara. Aici se auzea primul strigăt „Jos cu Ceaușescu“. Spiritul revoluționar a durat câteva zile și a dus la condamnarea, și mai apoi la executarea lui Nicolae Ceaușescu și a soției sale. Puterea a preluat-o Ion Iliescu. Căderea ultimului regim comunist din Europa Centrală a fost finalizată.

Drapelul României cu stema tăiată, simbolul regimului comunist și fotografia demonstrantului în fața Palatului Parlamentului din București; aceste două simboluri au dus la nașterea motivului original pe aversul medaliei.

Răscoala din 1784, numită și „Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan”, a fost o importantă acțiune de revoltă a țărănimii iobage din Transilvania împotriva constrângerilor feudale la care era supusă. Răscoala a pus în discuție statutul de tolerați în Transilvania imperială al românilor, ceea ce i-a conferit și un caracter național.  A izbucnit la 2 noiembrie 1784, în satul Curechiu, Hunedoara, și s-a încheiat la sfârșitul lui decembrie 1784, când Horea și Cloșca au fost capturați de către autorități.

Medaliiile comemorative sunt înnobilate cu aur pur 999/1000 și bătute la cea mai înaltă calitate numismatică PROOF, aceastea fiind foarte apreciate de colecționari. 

Specificații

An 2019
Tiraj emitere 5000
Metale Cupru (Cu)
Greutate 26 g
Diametru 38,61 mm
Calitate Proof (Calitate superioară)
Înnobilare Aur pur
Certificat de autenticitate Da
 • Prin rezervarea colecției Istoria României: Revoluții și răscoale comandați toate cele 7 medalii ale seriei.
 • Primele două medalii comemorative din colecție - Revolutia din 1989 și Revolutia de la 1784 le veți obține la prețul promoțional de numai 179 lei, asta înseamnă că economisiți 50% din preț (+ 29,90 lei taxe de ambalare și expediere). Medaliile le veți achita la livrare.
 • Următoarele medalii comemorative vor fi expediate câte una, lunar, la o dată ce poate varia, la prețul special de numai 179 lei (+ 29,90 lei taxe de ambalare și expediere). 
 • Livrarea primelor medalii, în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării.
 • Continuarea livrării pieselor din colecție poate fi întreruptă la cerere. Solicitarea de întrerupere a livrării colecției trebuie trimisă către Casa de Monede în scris, telefonic sau prin e-mail.
 • Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2023, în limita stocului disponibil.
 • Comanda poate fi realizată numai de persoanele cu vârsta de peste 18 ani.
 • Consultați aici Termeni și Condiții.

Informații despre colecție

Colecția Istoria României - Revoluția din 1989 reprezintă repere istorice importante ale poporului nostru care au rămas în memoria poporului român. Odată cu achiziționarea acestor două medalii comemorative, aveți ocazia să adăugați în colecția dumneavoastră și următoarele medalii din cadrul acestei colecții exclusive. Fie că este vorba de războiul țărănesc din 1514 sau de revoluția națională din 1848, acestea sunt doar două dintre cele mai importante motive pe care le puteți avea. Reversul, prezintă vulturul românesc înconjurat de stemele celor cinci regiuni istorice ale României.
Medaliile comemorative sunt înnobilate cu aur pur 999/1000 și bătute la cea mai înaltă calitate numismatică PROOF, aceasta fiind cea mai apreciată de colecționari.

Emisiunea este strict limitată la numai 5000 de exemplare.

În cadrul acestei colecții, obțineți cadou:

 • Album de colecție alături de primele medalii
 • Certificat de autenticitate ce atestă parametrii fiecărei medalii, conținutul de metale prețioase și baterea la cea mai înaltă calitate numismatică
 • Scrisoare narativă alături de fiecare medalie

Te-ar putea interesa și...