Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

Colecției „Istoria României - Revoluții și răscoale“ - Medaliile comemorative sunt înnobilate cu aur pur 999/1000 
Colecției „Istoria României - Revoluții și răscoale“ - Medaliile comemorative sunt înnobilate cu aur pur 999/1000  Colecției „Istoria României - Revoluții și răscoale“ - Medaliile comemorative sunt înnobilate cu aur pur 999/1000  Istoria României: Revoluții și răscoale Istoria României: Revoluții și răscoale Istoria României: Revoluții și răscoale Istoria României: Revoluții și răscoale Istoria României: Revoluții și răscoale

Istoria României: Revoluții și răscoale

Colecției „Istoria României - Revoluții și răscoale“ prezintă repere istorice semnificative ale poporului nostru, rămase în memoria poporului român.

În stoc
89 LEI
 • Colecție oficială de 7 medalii comemorative
 • Înnobilată cu aur pur și strict limitată
 • Certificat de autenticitate cadou
 • Cea mai înaltă calitate numismatică de batere PROOF
 • Exclusiv numai la Casa de Monede

Detalii produs

Medalia comemorativă este înnobilată cu aur pur 999/1000 și bătută la cea mai înaltă calitate numismatică PROOF, aceasta fiind foarte apreciată de colecționari. Emisiunea este strict limitată. Numai 5000 de colecționari au șansa de a deține această medalie exclusivă.

Răscoala țărănească din 1907 a început în data de 21 februarie (8 februarie s.v.) 1907  în Flămânzi, Botoșani și s-a răspândit, în perioada următoare, în toată țara. Răscoala a fost înfrântă de guvern, reprimarea ei de către armată soldându-se cu morți și răniți. Cauzele sunt, încă, controversate, au fost ani cu recolte mult mai slabe (ex. 1899, 1904), țărănimea își mărea constant suprafața agricolă, în detrimentul marii proprietăți, marea majoritate a țărănimii nu participă la revoltă, indivizi ce nu erau muncitori agricoli participă la evenimente, au fost mobilizați zeci de mii de țărani, ca soldați, ce nu au susținut revolta, din contră.
După modul cum s-a extins și conform declarațiilor celor ce au luat parte la evenimente, socialiștii au avut un rol important în organizarea de agitatori și propagandă (ex. Adevărul, pe atunci de factură socialistă, pe modelul celor executate în Imperiul Rus.

Specificații

Țara de origine România
An 2019
Tiraj emitere 5000
Metale Cupru (Cu)
Greutate 26 g
Diametru 38,61 mm
Calitate Proof (Calitate superioară)
Înnobilare Aur pur
Certificat de autenticitate Da
 • Prin rezervarea colecției Istoria României: Revoluții și răscoale comandați toate cele 7 medalii ale seriei.
 • Prima medalie comemorativă, RĂSCOALA ȚĂRĂNEASCĂ DIN 1907, o obțineți la prețul promoțional de lansare de numai 89 lei (+ 29,90 lei taxe de ambalare și expediere) și o veți achita la livrare.
 • Următoarele medalii comemorative vor fi expediate câte una, lunar, la o dată ce poate varia, la prețul special de numai 179 lei (+ 29,90 lei taxe de ambalare și expediere). 
 • Livrarea primei medalii, în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării.
 • Continuarea livrării pieselor din colecție poate fi întreruptă la cerere. Solicitarea de întrerupere a livrării colecției trebuie trimisă către Casa de Monede în scris, telefonic sau prin e-mail.
 • Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2023, în limita stocului disponibil.
 • Comanda poate fi realizată numai de persoanele cu vârsta de peste 18 ani.
 • Consultați aici Termeni și Condiții.

Informații despre colecție

Colecției Istoria României - Revoluții și răscoale prezintă repere istorice semnificative ale poporului nostru, rămase în memoria poporului român. Reversul, la fel ca emblema țării noastre, poartă cele cinci steme ale celor 5 regiuni istorice.

Medaliile comemorative sunt înnobilate cu aur pur 999/1000 și bătute la cea mai înaltă calitate numismatică PROOF, aceasta fiind cea mai apreciată de colecționari.
Emisiunea este strict limitată la numai 5000 de exemplare.

În cadrul acestei colecții, obțineți cadou:

 • Album de colecție alături de prima medalie
 • Certificat de autenticitate ce atestă parametrii fiecărei medalii, conținutul de metale prețioase și baterea la cea mai înaltă calitate numismatică
 • Scrisoare narativă alături de fiecare medalie

Te-ar putea interesa și...