Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

Colecției „Istoria României - Revoluții, medalia comemorativă, aur pur 999/1000
Colecției „Istoria României - Revoluții, medalia comemorativă, aur pur 999/1000 Colecției „Istoria României - Revoluții, medalia comemorativă, aur pur 999/1000 Istoria României: Revoluții și răscoale Istoria României: Revoluții și răscoale Istoria României: Revoluții și răscoale Istoria României: Revoluții și răscoale Istoria României: Revoluții și răscoale Istoria României: Revoluții și răscoale Istoria României: Revoluții și răscoale

Istoria României: Revoluții și răscoale

Colecției „Istoria României - Revoluții și răscoale“ prezintă repere istorice semnificative ale poporului nostru, rămase în memoria poporului român.

În stoc
89 LEI
 • Colecție oficială de 7 medalii comemorative
 • Înnobilată cu aur pur și strict limitată
 • Certificat de autenticitate cadou
 • Cea mai înaltă calitate numismatică de batere PROOF
 • Exclusiv numai la Casa de Monede

Detalii produs

Revoluția Anticomunistă, din România, a pornit odată cu opunerea enoriașilor împotriva autorităților de a-l evacua pe părintele evanghelic Lászlo Tőkés din Timișoara. Aici se auzea primul strigăt „Jos cu Ceaușescu“. Spiritul revoluționar a durat câteva zile și a dus la condamnarea, și mai apoi la executarea lui Nicolae Ceaușescu și a soției sale. Puterea a preluat-o Ion Iliescu. Căderea ultimului regim comunist din Europa Centrală a fost finalizată.

Drapelul României cu stema tăiată, simbolul regimului comunist. Fotografia demonstrantului în fața Palatului Parlamentului din București. Ideea autorului de a face legătura între aceste două simboluri ale revoluției de la 1989 a dus la nașterea motivului original pe aversul medaliei.

Medalia comemorativă este înnobilată cu aur pur 999/1000 și bătută la cea mai înaltă calitate numismatică PROOF, aceasta fiind foarte apreciată de colecționari. Emisiunea este strict limitată. Numai 10000 de colecționari au șansa de a deține această medalie exclusivă.

Album de colecție pentru depozitarea în siguranță a medaliilor și o prezentare exclusivă

 

Specificații

An 2019
Tiraj emitere 5000 de colecții
Metale Cupru (Cu)
Greutate 26 g
Diametru 38,61 mm
Calitate Proof (Calitate superioară)
Înnobilare Aur pur
Certificat de autenticitate Da
 • Prin rezervarea colecției Istoria României - Revoluții și răscoale comandați toate cele 7 medalii ale seriei.
 • Prima medalie comemorativă, Revoluția de la 1989, o obțineți la prețul promoțional de lansare de numai 89 lei (+ 29,90 lei taxe de ambalare și expediere) și o veți achita la livrare.
 • Următoarele medalii comemorative vor fi expediate câte una, lunar, la o dată ce poate varia, la prețul special de numai 179 lei (+ 29,90 lei taxe de ambalare și expediere).
 • Livrarea primei medalii, în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării.
 • Continuarea livrării pieselor din colecție poate fi întreruptă la cerere. Solicitarea de întrerupere a livrării colecției trebuie trimisă către Casa de Monede în scris, telefonic sau prin e-mail.
 • Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2023, în limita stocului disponibil.
 • Comanda poate fi realizată numai de persoanele cu vârsta de peste 18 ani.
 • Consultați aici Termeni și Condiții.

Informații despre colecție

Colecției Istoria României - Revoluții și răscoale prezintă repere istorice semnificative ale poporului nostru, rămase în memoria poporului român. Odată cu medalia emisă cu ocazia comemorării Revoluției din decembrie 1989, aveți ocazia de a adăuga și următoarea medalie cu motivul Revoluției din 1821, condusă de Tudor Vladimirescu, care este simbol al renașterii naționale. Motivul luptei pentru un viitor mai bun este prezent pe aversul medaliilor din coleție, fie vorba despre Războiul țărănesc din 1514 sau Revoluția națională din 1848. Reversul, la fel ca emblema țării noastre, poartă cele cinci steme ale celor 5 regiuni istorice.

Medaliile comemorative sunt înnobilate cu aur pur 999/1000 și bătute la cea mai înaltă calitate numismatică PROOF, aceasta fiind cea mai apreciată de colecționari.

Emisiunea este strict limitată la numai 5000 de exemplare.

În cadrul acestei colecții, obțineți cadou:

 • Album de colecție alături de prima medalie
 •  
 • Certificat de autenticitate ce atestă parametrii fiecărei medalii, conținutul de metale prețioase și baterea la cea mai înaltă calitate numismatică
 • Scrisoare narativă alături de fiecare medalie

 

 

 

Te-ar putea interesa și...