Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

Istoria României
Istoria României Istoria României Istoria României Istoria României Istoria României Istoria României Istoria României Istoria României Istoria României Istoria României

Istoria României

Medaliile comemorative din cadrul acestei colecții marchează momente importante din istoria poporului nostru, de care puteți fi în mod sigur, mândri.

În stoc
99 LEI
  • Colecție oficială de medalii comemorative
  • Înnobilare cu aur pur 
  • Cea mai înaltă calitate numismatică Proof
  • Numai 5000 de colecții la nivel mondial
  • Certificat de autenticitate și album de colecție cadou
  • Exclusiv numai la Casa de Monede

Detalii produs

Cu o deosebită plăcere vă prezentăm medalia comemorativă Regatul României, o medalie înnobilată cu aur pur 999/1000, la cea mai înaltă calitate numismatică Proof. 

Medalia comemorativă Regatul României este debutantă în colecția exclusivă Istoria Românieistrict limitată la numai 5000 de colecții la nivel mondial. Medalia comemorativă se livrează împreună cu certificatul de autenticitate, ce garantează calitatea superioară și originea. Vă oferim cadou albumul de colecție pentru expunerea în siguranță a medaliilor și o prezentare exclusivă.

România apela în 1866 la o dinastie străină, Carol I din dinastia Hohenzollern-Sigmaringen devenind primul monarh constituțional al țării. Principiul monarhiei constituționale este că „Regele domnește, dar nu guvernează„. Privit inițial de multă lume cu scepticism, Carol I a schimbat această percepție a opiniei publice odată cu Războiul de Independență de la 1877-1878, demonstrând că se identifică, în ceasurile grele, cu țara. Același lucru l-a făcut și Ferdinand I, arătând că aparține ca soldat patriei sale adoptive și conducând România prin anii grei ai Marelui Război. Sub Ferdinand I, idealurile românilor au fost îndeplinite, la 1 decembrie 1918, realizându-se Marea Unire.

La a treia generație, toate noile dinastii s-au văzut confruntate cu o criză politică, pe care contemporanii o considerau, în majoritatea lor, o criză a democrației rezultată din apariția regimurilor totalitare în Europa. Totuși, monarhia constituțională din România nu a sucombat în 10 februarie 1938 și nici nu a dispărut la 6 septembrie 1940, odată cu detronarea regelui Carol al II-lea de prima rebeliune legionară. Ea și-a dovedit vitalitatea în cele mai grele condiții, de la 31 august 1944, data revenirii la Constituția din 1923, și până la 30 decembrie 1947, când o lovitură de stat comunistă în complicitate cu forțele de ocupație sovietice, a înscenat moartea monarhiei din România.
Faptele monarhiei românești au rămas însă în patrimoniul național. Ele sunt: independența, prima modernizare, Unirea de la 1918, reformele care i-au urmat, despărțirea României de Axă și intrarea ei în luptă deși târziu, dar într-un mod eficient pentru cauza învingătoare, recuperarea Ardealului și ultimele eforturi de a rezista în fața comunismului.


Piesa comemorativă Regatul României deschide colecția exclusivă Istoria RomânieiPrin comandarea piesei comemorative Regatul României, deschideți colecția fascinantă Istoria RomânieiUrmătoarele piese comemorative din cadrul colecției le veți primi cîte una lunar, fiecare la prețul de 179 Lei (+29,90 Lei Lei taxe de ambalare și expediere). Colecția conține în acest moment 28 de piese omagiale, dar se poate extinde în viitor. Mai multe informații despre colecție pot fi găsite aiciTermenii și condițiile le puteți găsi aici.

Specificații

An 2020
Tiraj emitere 5000 de colecții
Metale Cupru (Cu)
Greutate 26 g
Diametru 38,61 mm
Calitate Proof (Calitate superioară)
Înnobilare Aur pur
Certificat de autenticitate Da

DA, comand prima piesă comemorativă Regatul României din colecția Istoria României, care conține 28 piese la momentul comenzii, la prețul de 99 Lei (+ 29,90 Lei taxa de ambalare și expediere) și o voi achita la livrare. Odată cu aceasta, comand întreaga colecție de piese din colecția Istoria României, în cadrul căreia voi primi piese individuale aproximativ o dată pe lună, la prețul de 179 Lei (+ 29,90 Lei taxe de ambalare și expediere). Am luat cunoștință de faptul că, în cazul fiecăreia dintre aceste piese, mă pot retrage din contractul de cumpărare în termen de 14 zile de la livrarea piesei. De asemenea, pot anula în orice moment subscripția mea la colecția „Istoria României”. Ambele acțiuni le pot realiza în scris, prin telefon sau prin e-mail, printr-o simplă notificare la Casa de Monede România s.r.o. Oferta Casa de Monede România s.r.o. este valabilă până la data de 31 decembrie 2023 sau în limita stocului disponibil. Comenzile pot fi plasate doar de către persoane cu vârsta de peste 18 ani.

Prin plasarea comenzii, confirm că am citit Termenii și Condițiile Casa de Monede România s.r.o. disponibile aici , am înțeles și sunt de acord cu acestea.

Informații despre produs

Medaliile comemorative din cadrul colecției Istoria României marchează momente importante din istoria poporului nostru, de care puteți fi în mod sigur, mândri. Suntem convinși că veți aștepta cu nerăbdare să primiți, în continuare, și restul de medalii comemorative, emise în amintirea evenimentelor din trecut, cum ar fi perioada primului rege dac Burebista sau vechiul război dacic sub conducerea marelui Decebal, întemeierea mănăstirii Putna, Coroana de oțel - un simbol al Regatului României, evenimentele revoluționare recente din 1989 și altele.

Emisia este strict limitată la numai 5000 de colecții la nivel mondial. Medaliile comemorative au fost bătute la cea mai înaltă calitate numismatică PROOF, conform cerințelor celor mai exigenți colecționari, ulterior înnobilate cu aur pur 999/1000.

În cadrul colecției obțineți gratuit:

  • Album colector pentru depozitarea în siguranță și o prezentare de colecție
  • Certificat de autenticitate ce garantează calitatea cea mai înaltă a baterii, alături de fiecare medalie
  • 70 LEI reducere la fiecare piesă din cadrul colecției
  • Scrisoare narativă alături de fiecare medalie

Te-ar putea interesa și...