Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

Istoria României

Istoria României

Medaliile comemorative din cadrul acestei colecții marchează momente importante din istoria poporului nostru, de care puteți fi în mod sigur, mândri.

În stoc
  • Un simbol istoric valoros și un eveniment important din istoria României pe medalii înnobilate cu aur pur
  • Cea mai înaltă calitate numismatică Proof
  • Numai 5000 de colecții la nivel mondial
  • Certificat de autenticitate și album de colecție cadou
  • Exclusiv numai la Casa de Monede

Detalii produs

Se împlinesc 100 de ani de când Coroana de oțel a României a fost așezată ceremonios pe capul lui Ferdinand I în momentul încoronării sale. Coroana a fost făurită la dorința primului rege al României, Carol I, care a contribuit la întemeierea regatului român și a dat astfel startul unei "epoci de aur" în istoria României.
Achiziționați medalia Regatul României înnobilată cu aur pur și primiți gratuit medalia Coroana regală. În plus de asta, veți primi cadou un certificat de autenticitate pentru fiecare medalie.

Coroana de Oțel a României
După proclamarea şi câştigarea independenţei ca urmare a Războiului din 1877 – 1878, în România s-a putut pune problema statutului, prin ridicarea sa la rangul de regat. Astfel, a apărut necesitatea creării unor coroane pentru cuplul regal, ca un simbol al deplinei suveranităţi.
Ea nu este o coroană ,,obișnuită”, confecționată din aur sau alte metale prețioase, menită doar să împodobească fruntea unui monarh. La dorința Regelui Carol I aceasta a fost făurită din oțelul unui tun care a fost capturat în bătălia de la Plevna, în timpul asaltului redutei Grivița, în data de 30 august 1877. După recunoașterea Independenței, Carol I a fost încoronat Rege al României, pe 10 mai 1881.


Regatul Romaniei 
România apela în 1866 la o dinastie străină, Carol I din dinastia Hohenzollern-Sigmaringen devenind primul monarh constituțional al țării. Privit inițial de multă lume cu scepticism, Carol I a demonstrat în perioada Războiului de Independență de la 1877-1878, că se identifică, în ceasurile grele, cu țara. Același lucru l-a făcut și Ferdinand I, arătând că aparține ca soldat patriei sale adoptive și conducând România prin anii grei ai Marelui Război. Sub Ferdinand I, idealurile românilor au fost îndeplinite, la 1 decembrie 1918, realizându-se Marea Unire.
Totuși, monarhia constituțională din România nu a sucombat în 10 februarie 1938 și nici nu a dispărut la 6 septembrie 1940, odată cu detronarea regelui Carol al II-lea de prima rebeliune legionară. Ea și-a dovedit vitalitatea în cele mai grele condiții, până la 30 decembrie 1947, când o lovitură de stat comunistă în complicitate cu forțele de ocupație sovietice, a înscenat moartea monarhiei din România.


 

Specificații

An 2020
Tiraj emitere 5000 de colecții
Metale Cupru (Cu)
Greutate 26 g
Diametru 38,61 mm
Calitate Proof (Calitate superioară)
Înnobilare Aur pur
Certificat de autenticitate Da
  • Prin rezervarea colecției Istoria României comandați toate cele 28 medalii ale seriei.
  • Alături de prima medalie Coroana de Oțel a României primiți gratis medalia comemorativă Regatul României. Pentru amândouă medalii veți plăti doar 179 Lei în loc de 358 Lei  (+ 29,90 lei taxe de ambalare și expediere). Plata se va face la livrare.
  • Următoarele medalii comemorative vor fi expediate câte una, lunar, la o dată ce poate varia, la prețul special de numai 179 lei (+ 29,90 lei taxe de ambalare și expediere). 
  • Livrarea primei medalii, în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării.
  • Continuarea livrării pieselor din colecție poate fi întreruptă la cerere. Solicitarea de întrerupere a livrării colecției trebuie trimisă către Casa de Monede în scris, telefonic sau prin e-mail.
  • Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2023, în limita stocului disponibil.
  • Comanda poate fi realizată numai de persoanele cu vârsta de peste 18 ani.
  • Consultați aici Termeni și Condiții.

Te-ar putea interesa și...