Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

Istoria României
Istoria României Istoria României Istoria României

Istoria României

Medaliile comemorative din cadrul acestei colecții marchează momente importante din istoria poporului nostru, de care puteți fi în mod sigur, mândri.

În stoc
179 LEI
 • Două evenimente majore din istoria României pe medalii înnobilate cu aur pur
 • Cea mai înaltă calitate numismatică Proof
 • Numai 5000 de colecții la nivel mondial
 • Certificat de autenticitate și album de colecție cadou
 • Exclusiv numai la Casa de Monede

Descriere detaliată

Mănăstirea Putna reprezintă unul dintre cele mai importante centre culturale și religioase stabilite în Moldova medievală și acum o puteți admira pe o medalie comemorativă înnobilată cu aur pur. Odată cu achiziționarea acestei medalii, veți primi GRATUIT o altă medalie care aduce omagiu marelui eveniment din istoria noastră, revoluția condusă de Tudor Vladimirescu din 1821.

Mănăstirea Putna
Mănăstirea Putna este un lăcaș monahal ortodox, unul din cele mai importante centre culturale, religioase și artistice românești. A fost supranumită „Ierusalimul Neamului Românesc” de către Mihai Eminescu, în 1871.
Potrivit vechilor cronici moldovenești zidirea mănăstirii, ctitorie a lui Ștefan cel Mare a început în anul 1466 și s-a terminat în 1469. Sfințirea sa a avut loc la 3 septembrie 1469, „fiind de față întreg clerul moldovenesc”. Slujba de sfințire a fost oficiată de mitropolitul Teoctist. Acesta a fost înmormântat în pridvorul mănăstirii în anul 1478. Incinta, turnul de la intrare și fortificațiile au fost terminate în 1481. Biserica mănăstirii a fost devastată de oștile lui Timuș Hmelnițki.

Revoluţia română de la 1821 
La începutul secolului al XIX-lea ideile Revoluției franceze, de libertate şi egalitate s-au răspândit şi în Sud-Estul Europei. Sub influenţa acestor idei popoarele subjugate de turci s-au ridicat la luptă pentru a-şi câştiga libertatea. Revoluția de la 1821 condusă de Tudor Vladimirescu a fost unul dintre evenimentele care au marcat începutul procesului de renaștere națională a României. Revoluția a avut cauze naționale, economice și sociale și, deși a fost în cele din urmă înfrântă, a adus în atenția cancelariilor marilor puteri europene situația din Principatele Dunărene și a determinat Imperiul Otoman să pună capăt domniilor fanariote. 


Medaliile comemorative Întemeierea Mănăstirii Putna și medalia Revoluția din 1821 sunt debutante în colecția exclusivă Istoria Românieistrict limitată la numai 5000 de colecții la nivel mondial. Ele se livrează împreună cu certificatul de autenticitate, ce garantează calitatea superioară și originea. Vă oferim cadou albumul de colecție, pentru expunerea în siguranță a medaliilor și o prezentare exclusivă, cu următoarea medalie din colecție.

Specificații

An 2020
Tiraj emitere 5000 de colecții
Metale Cupru (Cu)
Greutate 26 g
Diametru 38,61 mm
Calitate Proof (Calitate superioară)
Înnobilare Aur pur
Certificat de autenticitate Da
 • Prin rezervarea colecției Istoria României comandați toate cele 28 medalii ale seriei.
 • Alături de prima medalie Întemeierea Mănăstirii Putna primiți gratis medalia comemorativă Revoluția din 1821. Pentru amândouă medalii veți plăti doar 179 Lei în loc de 358 Lei  (+ 29,90 lei taxe de ambalare și expediere). Plata se va face la livrare.
 • Următoarele medalii comemorative vor fi expediate câte una, lunar, la o dată ce poate varia, la prețul special de numai 179 lei (+ 29,90 lei taxe de ambalare și expediere). 
 • Livrarea primei medalii, în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării.
 • Continuarea livrării pieselor din colecție poate fi întreruptă la cerere. Solicitarea de întrerupere a livrării colecției trebuie trimisă către Casa de Monede în scris, telefonic sau prin e-mail.
 • Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2023, în limita stocului disponibil.
 • Comanda poate fi realizată numai de persoanele cu vârsta de peste 18 ani.
 • Consultați aici Termeni și Condiții.

Informații despre colecție

Medaliile comemorative din cadrul colecției Istoria României marchează momente importante din istoria poporului nostru, de care puteți fi în mod sigur, mândri. Suntem convinși că veți aștepta cu nerăbdare să primiți, în continuare, și restul de medalii comemorative, lansate în amintirea evenimentelor din trecut, cum ar fi perioada primului rege dac Burebista sau vechiul război dacic sub conducerea marelui Decebal, Coroana de oțel - un simbol al Regatului României, evenimentele revoluționare recente din 1989 și altele.

Emisia este strict limitată la numai 5000 de colecții la nivel mondial. Medaliile comemorative au fost bătute la cea mai înaltă calitate numismatică PROOF, conform cerințelor celor mai exigenți colecționari, ulterior înnobilate cu aur pur 999/1000.

Ediția este strict limitată la numai 5000 de colecții. În cadrul colecției obțineți gratuit:

 • Album de colecție alături de a treia medalie
 • Certificat de autenticitate ce garantează conținutul de metale prețioase și calitatea cea mai înaltă a baterii, alături de fiecare medalie
 • Scrisoare narativă alături de fiecare medalie

Te-ar putea interesa și...