Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

Istoria României
Istoria României Istoria României Istoria României

Istoria României

Medaliile comemorative din cadrul acestei colecții marchează momente importante din istoria poporului nostru, de care puteți fi în mod sigur, mândri.

În stoc
 • Un simbol istoric valoros și un eveniment important al istoriei României pe medalii înnobilate cu aur pur
 • Cea mai înaltă calitate numismatică Proof
 • Numai 5000 de colecții la nivel mondial
 • Certificat de autenticitate și album de colecție cadou
 • Exclusiv numai la Casa de Monede

Detalii produs

Coroana regală a României, o bijuterie națională a României a fost folosită pentru încoronarea regilor României. Comandați această amintire memorabilă care a fost reprezentată pe o medalie comemorativă înnobilată cu aur pur. Totodată, veți primi GRATUIT o medalie care aduce omagiu unui alt eveniment important din istoria noastră, revoluția condusă de Tudor Vladimirescu din 1821.

Coroana de Oțel a României
După proclamarea şi câştigarea independenţei ca urmare a Războiului din 1877 – 1878, în România s-a putut pune problema statutului, prin ridicarea sa la rangul de regat. Astfel, a apărut necesitatea creării unor coroane pentru cuplul regal, ca un simbol al deplinei suveranităţi.
Ea nu este o coroană ,,obișnuită”, confecționată din aur sau alte metale prețioase, menită doar să împodobească fruntea unui monarh. La dorința Regelui Carol I aceasta a fost făurită din oțelul unui tun care a fost capturat în bătălia de la Plevna, în timpul asaltului redutei Grivița, în data de 30 august 1877. După recunoașterea Independenței, Carol I a fost încoronat Rege al României, pe 10 mai 1881.

Revoluţia română de la 1821
La începutul secolului al XIX-lea ideile Revoluției franceze, de libertate şi egalitate s-au răspândit şi în Sud-Estul Europei. Sub influenţa acestor idei popoarele subjugate de turci s-au ridicat la luptă pentru a-şi câştiga libertatea. Revoluția de la 1821 condusă de Tudor Vladimirescu a fost unul dintre evenimentele care au marcat începutul procesului de renaștere națională a României. Revoluția a avut cauze naționale, economice și sociale și, deși a fost în cele din urmă înfrântă, a adus în atenția cancelariilor marilor puteri europene situația din Principatele Dunărene și a determinat Imperiul Otoman să pună capăt domniilor fanariote.
 Revoluţia română de la 1821 nu a fost o izbucnire spontană, generată de anumiţi factori conjucturali, ci a fost expresia nemulţumirilor acumulate la nivelul tuturor structurilor şi claselor sociale de-a lungul secolelor al XVIII-lea şi începutul secolului al XIX-lea, generate de grava criză economică şi politică în care se aflau Ţările Române. 

Medaliile comemorative Coroana de Oțel a României și medalia Revoluția din 1821 sunt debutante în colecția exclusivă Istoria Românieistrict limitată la numai 5000 de colecții la nivel mondial. Ele se livrează împreună cu certificatul de autenticitate, ce garantează calitatea superioară și originea. Vă oferim cadou albumul de colecție, pentru expunerea în siguranță a medaliilor și o prezentare exclusivă, cu următoarea medalie din colecție.

Specificații

An 2020
Tiraj emitere 5000 de colecții
Metale Cupru (Cu)
Greutate 26 g
Diametru 38,61 mm
Calitate Proof (Calitate superioară)
Înnobilare Aur pur
Certificat de autenticitate Da
 • Prin rezervarea colecției Istoria României comandați toate cele 28 medalii ale seriei.
 • Alături de prima medalie Coroana de Oțel a României primiți gratis medalia comemorativă Revoluția din 1821. Pentru amândouă medalii veți plăti doar 179 Lei în loc de 358 Lei  (+ 29,90 lei taxe de ambalare și expediere). Plata se va face la livrare.
 • Următoarele medalii comemorative vor fi expediate câte una, lunar, la o dată ce poate varia, la prețul special de numai 179 lei (+ 29,90 lei taxe de ambalare și expediere). 
 • Livrarea primei medalii, în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării.
 • Continuarea livrării pieselor din colecție poate fi întreruptă la cerere. Solicitarea de întrerupere a livrării colecției trebuie trimisă către Casa de Monede în scris, telefonic sau prin e-mail.
 • Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2023, în limita stocului disponibil.
 • Comanda poate fi realizată numai de persoanele cu vârsta de peste 18 ani.
 • Consultați aici Termeni și Condiții.

Te-ar putea interesa și...