Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

Istoria României
Istoria României Istoria României Istoria României Istoria României Istoria României Istoria României

Istoria României

Medaliile comemorative din cadrul acestei colecții marchează momente importante din istoria poporului nostru, de care puteți fi în mod sigur, mândri.

În stoc
 • Două evenimente majore din istoria României pe medalii înnobilate cu aur pur
 • Înnobilare cu aur pur 
 • Cea mai înaltă calitate numismatică Proof
 • Numai 5000 de colecții la nivel mondial
 • Certificat de autenticitate și album de colecție cadou
 • Exclusiv numai la Casa de Monede

Detalii produs

Epoca glorioasă a regatului românesc este considerată "epoca de aur" a istoriei noastre. Comandați o amintire permanentă a acestei perioade istorice memorabile pe o medalie comemorativă înnobilată cu aur pur. Totodată, veți primi GRATUIT o medalie care comemorează un alt eveniment important din istoria noastră, revoluția condusă de Tudor Vladimirescu din 1821.

Regatul Romaniei 
România apela în 1866 la o dinastie străină, Carol I din dinastia Hohenzollern-Sigmaringen devenind primul monarh constituțional al țării. Privit inițial de multă lume cu scepticism, Carol I a demonstrat în perioada Războiului de Independență de la 1877-1878, că se identifică, în ceasurile grele, cu țara. Același lucru l-a făcut și Ferdinand I, arătând că aparține ca soldat patriei sale adoptive și conducând România prin anii grei ai Marelui Război. Sub Ferdinand I, idealurile românilor au fost îndeplinite, la 1 decembrie 1918, realizându-se Marea Unire.
Totuși, monarhia constituțională din România nu a sucombat în 10 februarie 1938 și nici nu a dispărut la 6 septembrie 1940, odată cu detronarea regelui Carol al II-lea de prima rebeliune legionară. Ea și-a dovedit vitalitatea în cele mai grele condiții, până la 30 decembrie 1947, când o lovitură de stat comunistă în complicitate cu forțele de ocupație sovietice, a înscenat moartea monarhiei din România.

Revoluţia română de la 1821
La începutul secolului al XIX-lea ideile Revoluției franceze, de libertate şi egalitate s-au răspândit şi în Sud-Estul Europei. Sub influenţa acestor idei popoarele subjugate de turci s-au ridicat la luptă pentru a-şi câştiga libertatea. Revoluția de la 1821 condusă de Tudor Vladimirescu a fost unul dintre evenimentele care au marcat începutul procesului de renaștere națională a României. Revoluția a avut cauze naționale, economice și sociale și, deși a fost în cele din urmă înfrântă, a adus în atenția cancelariilor marilor puteri europene situația din Principatele Dunărene și a determinat Imperiul Otoman să pună capăt domniilor fanariote.
 Revoluţia română de la 1821 nu a fost o izbucnire spontană, generată de anumiţi factori conjucturali, ci a fost expresia nemulţumirilor acumulate la nivelul tuturor structurilor şi claselor sociale de-a lungul secolelor al XVIII-lea şi începutul secolului al XIX-lea, generate de grava criză economică şi politică în care se aflau Ţările Române. 

Medaliile comemorative Regatul României și medalia Revoluția din 1821 sunt debutante în colecția exclusivă Istoria Românieistrict limitată la numai 5000 de colecții la nivel mondial. Ele se livrează împreună cu certificatul de autenticitate, ce garantează calitatea superioară și originea. Vă oferim cadou albumul de colecție, pentru expunerea în siguranță a medaliilor și o prezentare exclusivă, cu următoarea medalie din colecție.

Specificații

An 2020
Tiraj emitere 5000 de colecții
Metale Cupru (Cu)
Greutate 26 g
Diametru 38,61 mm
Calitate Proof (Calitate superioară)
Înnobilare Aur pur
Certificat de autenticitate Da
 • Prin rezervarea colecției Istoria României comandați toate cele 28 medalii ale seriei.
 • Alături de prima medalie Regatul României primiți gratis medalia comemorativă Revoluția din 1821. Pentru amândouă medalii veți plăti doar 179 Lei în loc de 358 Lei  (+ 29,90 lei taxe de ambalare și expediere) și o veți achita la livrare.
 • Următoarele medalii comemorative vor fi expediate câte una, lunar, la o dată ce poate varia, la prețul special de numai 179 lei (+ 29,90 lei taxe de ambalare și expediere). 
 • Livrarea primei medalii, în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării.
 • Continuarea livrării pieselor din colecție poate fi întreruptă la cerere. Solicitarea de întrerupere a livrării colecției trebuie trimisă către Casa de Monede în scris, telefonic sau prin e-mail.
 • Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2023, în limita stocului disponibil.
 • Comanda poate fi realizată numai de persoanele cu vârsta de peste 18 ani.
 • Consultați aici Termeni și Condiții.

Te-ar putea interesa și...