Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

Deșteaptă-te, române! Piesă comemorativă înnobilată cu aur pur la un preț imbatabil

Deșteaptă-te, române! Piesă comemorativă înnobilată cu aur pur la un preț imbatabil

Piesa oficială comemorativă „Deșteaptă-te, române!“ aduce un omagiu imnului nostru național, simbol al curajului, al mândriei și al libertății poporului român. Doar la Casa de Monede România puteți achiziționa acum această ediție limitată foarte apreciată, înnobilată cu aur pur, la un preț imbatabil și în plus de asta, CADOU albumul elegant.

Versurile actualului imn naţional al României au fost compuse la 1848, de către Andrei Mureșanu, poet de factură romantică, ziarist, traducător, o personalitate marcantă a Revoluţiei de la 1848. Muzica, în schimb, a fost compusă de Anton Pann, poet și etnograf, om de mare cultură, cântăreţ și autor de manuale de muzică. În acea vreme, poemul s-a intitulat „Un răsunet“. Începând din 1848, „Deșteaptă-te, române!“ a fost un cântec foarte drag românilor datorită mesajului de patriotism și de libertate pe care îl poartă în el. A fost cântat cu ocazia fiecărui conflict în România, insuflându-le curaj în momentele cruciale ale istoriei, cum ar fi Războiul de independenţă, Primul și Al Doilea Război Mondial. Prima înregistrare a melodiei s-a făcut pe disc, în 1900, în S.U.A., în interpretarea solistului Alexandru Pascu. Abia în 1910, corul „Ion Vidu“ din Lugoj a înregistrat pentru prima dată pe disc varianta corală, iar din anul 1990, Imnul Naţional al României este „Deșteaptă-te, române!“

„Suntem foarte mândri de faptul că societatea noastră, Casa de Monede România, poate oferi în exclusivitate clienților din România o piesă oficială înnobilată cu aur pur, care este dedicată Imnului României, un cântec solemn care insulfă românilor curaj în momentele cruciale ale istoriei. Prețul imbatabil de doar 49 Lei permite tuturor să aibă acces la acest minunat numismat artistic. În plus, fiecare colecționar va primi cadou din partea noastră un elegant album de colecție“, explică Libor Veselý, director al societății Casa de Monede România, membru Coinage Group, care reprezintă renumite monetării mondiale pe mai multe piețe din Europa.

Aversul piesei noastre omagiale prezintă dansatori în costume tradiționale, iar fundalul este cuprins de notele muzicale ale îndrăgitului nostru cântec, "Deșteaptă-te, române!”. Această piesă exclusivă celebrează curajul, mândria și libertatea, calități ale poporului român pe care le exprimă însuși imnul național.

Reversul piesei este, de asemenea, bogat în semnificații simbolice, sub forma vulturului românesc și al celor cinci steme ale celor cinci regiuni istorice.

Piesa comemorativă oficială Deșteaptă-te, române! înnobilată cu aur pur o puteți obține la prețul imbatabil de 49 Lei exclusiv prin intermediul societății Casa de Monede România, lider în România în distribuția de monede și piese comemorative de colecție, pe www.imnulnational.ro sau la numărul de telefon 0352 912. Odată cu piesa comemorativă, primiți GRATUIT un album elegant de colecție.

Despre Casa de Monede România
Casa de Monede România, membru al grupului european Coinage Group, este lider în România în distribuția de monede și piese comemorative de colecție lansate de cele mai renumite monetării din lume, fiind furnizor înregistrat la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor pentru vânzarea de monede și medalii comemorative din metale prețioase.