Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

Gloria Regatului Dacia
Gloria Regatului Dacia Gloria Regatului Dacia Gloria Regatului Dacia Gloria Regatului Dacia Gloria Regatului Dacia Gloria Regatului Dacia Gloria Regatului Dacia

Gloria Regatului Dacia

Colecție exclusivă de piese omagiale dedicate faimosului regat al Daciei

În stoc
99 LEI
  • Reducere 60 % la prima piesă Burebista
  • Înnobilare cu aur pur 999/1000
  • Celebra monedă interzisă Koson GRATIS
  • Certificat de autenticitate și album elegant CADOU
  • Tiraj strict limitat
  • Exclusiv numai la Casa de Monede

Detalii produs

Chiar acum aveți o ocazie unică de a obține această piesă comemorativă exclusivă înnobilată cu aur pur 999/1000 la o reducere de 60%. În plus, veți primi un CADOU tematic sub forma unei reproduceri gratuite a celebrei monede interzise Koson.

Piesa comemorativă Regele Burebista a fost bătută la cea mai înaltă calitate de batere Proof, conform cerințelor celor mai exigenți colecționari. Se livrează împreună cu certificatul de autenticitate, ce garantează calitatea superioară și originea. 

Burebista (82-44 î. Hr.) a fost primul rege dac. Acesta a unit triburile geto-dace, prin diplomație și lupte, cu ajutorul lui Deceneu (preot) și a creat un stat puternic, cu centrul la Sarmizegetusa Regia, în Munții Orăștie.
În vremea regelui Burebista, puterea militară a statului dac devenise o ameninţare pentru romani şi celţi, iar regatul se afla în culmea prosperităţii. În epoca sa au fost ridicate cetăţile dacice din Munţii Orăştiei, iar potrivit unor istorici, capitala regatului dac se afla la Costeşti. Aşezările din Munţii Orăştiei au devenit centrul politic, militar şi religios al Daciei, o ţară ale cărei graniţe se întindeau de la râul Morava şi Dunărea Mijlocie la Marea Neagră şi Bug şi de la Carpaţii Nordici la Munţii Balcani.

O dată cu moartea lui Burebista, statul dac, slab centralizat, s-a dezmembrat rapid în patru, apoi cinci, organizări politice. În inima statului lui Burebista, în zona Munților Orăștie, Deceneu, mare preot în timpul lui Burebista, a preluat puterea. El a fost succedat de Comosicus, de Scorilo, si apoi de Diurpaneus. Acesta a făcut o incursiune în provincia Moesia în iarna 85-86 d. Hr., împotriva romanilor, care îl înfrâng.
Prin mărturisirea faptelor sale, Burebista apare ca o personalitate complexă. El a fost întemeitorul statului dac, unificatorul pe plan politic al lumii geto-dacice, creatorul sistemului de fortificații din Munții Orăștiei, apărătorul independenței Daciei, regele care a înțeles comandamentele vremii sale și care a știut să găsească mijloacele cele mai potrivite pentru a-și atinge scopurile politice. Într-un cuvânt, el trebuie privit ca un om politic clar văzător și ca un mare comandant, iar epoca sa ca una din cele mai importante din trecutul istoric al poporului nostru.


Piesa comemorativă Regele Burebista deschide colecția exclusivă Gloria Regatului Dacia. Prin comandarea piesei comemorative Regele Burebista, deschideți colecția fascinantă Gloria Regatului Dacia. Următoarele piese comemorative din cadrul colecției le veți primi câte una lunar, fiecare la prețul de 179 Lei (+29,90 Lei taxe de ambalare și expediere). Colecția conține în acest moment 7 de piese omagiale, dar se poate extinde în viitor. Mai multe informații despre colecție pot fi găsite aici. Termenii și condițiile le puteți găsi aici.

Specificații

Tiraj emitere 5000 de colecții
Metale Cupru (Cu)
Greutate 26 g
Diametru 38,61 mm
Calitate Proof (Calitate superioară)
Înnobilare Aur pur
Certificat de autenticitate Da

DA, comand prima piesă comemorativă Regele Burebista din colecția Gloria Regatului Dacia, care conține 7 piese la momentul comenzii, la prețul special de 99 Lei (+ 29,90 Lei taxa de ambalare și expediere) și o voi achita la livrare. Odată cu aceasta, comand întreaga colecție de piese din colecția Gloria Regatului Dacia, în cadrul căreia voi primi piese individuale aproximativ o dată pe lună, la prețul de 179 Lei (+ 29,90 Lei taxe de ambalare și expediere). Am luat cunoștință de faptul că, în cazul fiecăreia dintre aceste piese, mă pot retrage din contractul de cumpărare în termen de 14 zile de la livrarea piesei. De asemenea, pot anula în orice moment subscripția mea la colecția Cele mai mari personalități ale poporului roman. Ambele acțiuni le pot realiza în scris, prin telefon sau prin e-mail, printr-o simplă notificare la Casa de Monede România s.r.o. Oferta Casa de Monede România s.r.o. este valabilă până la data de 31 decembrie 2023 sau în limita stocului disponibil. Comenzile pot fi plasate doar de către persoane cu vârsta de peste 18 ani.

Prin plasarea comenzii, confirm că am citit Termenii și Condițiile Casa de Monede România s.r.o. disponibile aici , am înțeles și sunt de acord cu acestea.

Informații despre colecție

Piesele comemorative din cadrul colecției Gloria Regatului Dacia, ilustrează celebre personalități, dar și evenimente sau edificii care au avut un rol important în istorie. Fie vorba despre Podul lui Traian, despre Marele Decebal sau despre Regatul lui Burebista, toate acestea, dar și multe altele, sunt dovada clară că odată, demult, a existat un imperiu puternic care a rămas în istorie până în zilele de astăzi.

Piesele comemorative au fost bătute la cea mai înaltă calitate numismatică PROOF, conform cerințelor celor mai exigenți colecționari, ulterior înnobilate cu aur pur 999/1000.

Ediția este strict limitată la numai 5000 de colecții. În cadrul colecției obțineți gratuit:

  • Album colector pentru depozitarea în siguranță a pieselor omagiale și o prezentare exclusivă
  • Certificat de autenticitate ce garantează conținutul de metale prețioase și calitatea cea mai înaltă a baterii, alături de fiecare piesă omagială
  • Colecționând următoarele piese din colecție vă asigurați reducerea de 70 Lei la fiecare dintre aceste piese
  • Scrisoare narativă alături de fiecare piesă comemorativă

Te-ar putea interesa și...