Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

Double Eagle din 1933 în aur pur, Proof
Double Eagle din 1933 în aur pur, Proof Double Eagle din 1933 în aur pur, Proof

Double Eagle din 1933 în aur pur, Proof

În stoc
649 LEI
 • Un omagiu adus celei mai faimoase monede de aur
 • Numismat de puritate 999/1000
 • Cea mai înaltă calitate de batere Proof
 • Doar 1933 bucăți pentru România
 • Cutie elegantă 
 • Certificat de autenticitate numerotat

Descriere detaliată

Vă prezentăm un exemplar comemorativ unic în aur de înaltă puritate 999/1000 care celebrează cea de-a 90-a aniversare a celei mai valoroase monede de aur din lume, Double Eagle din 1933. Această bijuterie numismatică este strict limitată la 1933 de bucăți pentru România și este bătută la cea mai înaltă calitate Proof.

Monedele realizate de sculptorul american Augustus Saint-Gaudens, bătute în 1933, au dobândit o faimă considerabilă în rândul colecționarilor. După ce au fost emise o jumătate de milion de monede, președintele american Franklin Delano Roosevelt a ordonat topirea lor pentru a atenua efectele crizei economice.

Cu toate acestea, zece dintre aceste monede de aur au ajuns în proprietate privată pe căi dubioase. Și pentru că monedele nu au fost puse în circulație în mod legal, agențiile de informații au fost însărcinate să le găsească și să le confiște. Până în 1954, nouă dintre cele zece monede originale au fost depistate și confiscate. Ultima monedă "Double Eagle" din 1933 a fost găsită în 1952, înainte de licitația regelui egiptean Farouk, care a fost destituit. Departamentul de Stat al SUA a solicitat returnarea ei, dar moneda a dispărut înainte de deschiderea expoziției. Aceasta a reapărut abia în 1996, la o licitație Sotheby's din Marea Britanie. Înainte de aceasta, moneda a fost confiscată de serviciile secrete americane. După o lungă negociere, prețioasa monedă a fost eliberată, pentru a fi scoasă la licitație șase ani mai târziu, la 30 iulie 2002, și vândută la prețul record de atunci, de 7,5 milioane de dolari, designerului american de pantofi Stuart Weitzman, care colecționează timbre și monede încă din copilărie. Nouă ani mai târziu, casa de licitații Sotheby's a scos la licitație moneda Double Eagle pentru un preț record de aproape 18,9 milioane de dolari americani. Proprietarul original, Weitzman, a declarat că va folosi banii pentru a-și finanța acțiunile caritabile, inclusiv cercetarea medicală, o școală de design și Muzeul Evreiesc din Madrid.


Acest exemplar unic este livrat într-o cutie elegantă de colecție, împreună cu un certificat de autenticitate numerotat.

Specificații

An 2023
Tiraj emitere 1933
Metale Aur (Au)
Finețea metalului 999/1000
Greutate 0,5 g
Diametru 13,92 mm
Calitate Proof
Certificat de autenticitate Da, numerotat
Ambalare Casetă elegantă de lemn și capsulă protectoare
 • Fără plăți în avans - plata comenzii se face în sistem ramburs, în momentul preluării coletului de la transportator
 • Livrare în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării
 • Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2024, în limita stocului disponibil
 • Comanda poate fi efectuată doar de persoanele cu vârsta de peste 18 ani
 • Consultați aici Termeni și Condiții

Te-ar putea interesa și...