Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

Colecție exclusivă
Colecție exclusivă Colecție exclusivă Colecție exclusivă Dolari americani din argint Dolari americani din argint

Dolari americani din argint

Cea mai căutată colecție de monede de argint din istorie.

În stoc
175 LEI
  • Colecție exclusivă ce cuprinde cele mai populare monede de argint din SUA
  • Exclusiv la Casa de Monede
  • Casetă elegantă din lemn cu logo-ul oficial al colecției

Detalii produs

Dolarii americani din argint reprezintă una din cele mai căutate colecții numismatice din lume. Colecția este formată din dolari și jumătăți de dolari americani. Fiecare dintre aceștia documentează splendid cele mai importante evenimente din istoria SUA.

Moneda, emisă pentru prima oară în anul 1964, la nici un an de la asasinarea președintelui, ocupă un loc important în istoria americană. Moneda oficială J. F. Kennedy este piesa cheie a fiecărei colecții de Dolari americani din argint. Punerea în circulație a acestei monede, în 1964, a dus la dispariția treptată din circulația generală a monedelor de jumătate de dolar.

Excepționala monedă cu John F. Kennedy se bucură de interesul uriaș al colecționarilor. Această monedă originală din argint, a fost bătută în anul 1964 de Monetăria Statelor Unite, la comanda Congresului Statelor Unite. Toate uneltele utilizate pentru fabricarea acesteia au fost distruse cu mai bine de 40 de ani în urmă.

Specificații

Țara de origine Statele Unite ale Americii
An 1964
Tiraj emitere 5000 de colecții
Metale Argint (Ag)
Finețea metalului 900/1000
Valoare nominală 0,5 USD
Greutate 11,25 g
Diametru 30,6 mm
Calitate Extrem de fină (EF)
Monetărie US Mint
Certificat de autenticitate Da

Prin rezervarea colecției Dolari americani din argint comandați toate cele 12 monede ale seriei.

Prima monedă comemorativă, John F. Kennedy, o obțineți la prețul promoțional de lansare de numai 175 lei (+ 24,99 lei taxe de ambalare și expediere).

Următoarele monede comemorative vor fi expediate câte una, lunar, la o dată ce poate varia, la prețul special de numai 350 lei (+ 24,99 lei taxe de ambalare și expediere).

Livrarea primei monede, în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării.

Continuarea livrării pieselor din colecție poate fi întreruptă la cerere. Solicitarea de întrerupere a livrării colecției trebuie trimisă către Casa de Monede în scris, telefonic sau prin e-mail.

Ofertă valabilă până la 31. 12. 2022, în limita stocului disponibil.

Comanda poate fi realizată numai de persoanele cu vârsta de peste 18 ani.

Consultați aici Termeni și Condiții.

Informații despre produs

Dolarii americani din argint reprezintă una din cele mai căutate colecții numismatice din lume. Colecția este formată din dolari și jumătăți de dolari americani. Fiecare dintre aceștia documentează splendid cele mai importante evenimente din istoria SUA.

Imagini din istoria fascinantă a Statelor Unite ale Americii imortalizate în argint pur!
Printre altele, în colecție se regăsesc monede bătute cu ocazia aniversării inaugurării Statuii Libertății sau cinstirii memoriei președintelui J. F. Kennedy sau George Washington.

Serie limitată
Dolarii americani din argint sunt emiși, fără excepție, de Ministerul de Finanțe al Statelor Unite ale Americii. Acesta garantează puritatea argintului și documentează limitarea strictă a seriei.

Pentru România sunt disponibile doar 5000 de colecții
În conformitate cu reglementările americane stricte, fiecare emisiune de monede comemorative necesită acordul personal al președintelui SUA. În plus, matrița pentru baterea monedei este distrusă în fiecare an, sub supravegherea statului. Acest fapt sporește și mai mult exclusivitatea monedei.

Colecție exclusivă
Casa de Monede vă ajută să va îmbogățiți colecția numismatică și vă asigură oportunitatea de a deține monede istorice deosebite, foarte căutate și greu accesibile.

În cadrul acestei colecții obțineți absolut gratuit:

  • Certificatul de autenticitate care confirmă conținutul de metale prețioase și baterea la cea mai înaltă calitate numismatică - cu matriță cizelată

  • Casetă elegantă din lemn, cu logo-ul oficial al colecției, pentru depozitarea în siguranță a monedelor și o prezentare de colecție

Te-ar putea interesa și...