100 Lei Mihai Viteazul
100 Lei Mihai Viteazul 100 Lei Mihai Viteazul 100 Lei Mihai Viteazul

100 Lei Mihai Viteazul

Moneda originală de 100 LEI ce prezintă pe domnitorul Țării Românești, Mihai Viteazul, este, pentru prima dată în istorie, înnobilată cu aur pur și rodiu selecționat.

În stoc
69 LEI
  • Mihai Viteazul pe moneda originală de 100 LEI
  • Înnobilare cu aur pur și rodiu selecționat
  • Ediție specială, strict limitată
  • Exclusiv numai la Casa de Monede

Descriere detaliată

Moneda originală de 100 LEI ce prezintă pe domnitorul Țării Românești, Mihai Viteazul, este, pentru prima dată în istorie, înnobilată cu aur pur și rodiu selecționat. Această dublă placare excepțională este una din cele mai apreciate și căutate combinații de colecționarii din întreaga lume. Folosirea rodiului conferă o strălucire intensă a motivului tematic principal al monedei.

Designul monedei aparține gravorilor – Constantin Dumitrescu (avers) și Vasile Gabor (revers). Inițialele acestora („CD” și „VG”) sunt regăsite chiar pe monedă. Moneda a fost emisă oficial în data de 1.12.1991, făcând parte din așa-zisa a III-a generație a leului românesc.

Pe revers este portretizat Mihai Viteazul, în urma vizitei din anul 1601, la Praga.

În timpul domniei sale, aceste trei state au fost unite pentru prima dată într-o singură formațiune statală. Din acest motiv, Mihai este considerat erou național și fondator al statului român. După Mihai Viteazul, abia regele Ferdinand a domnit peste un teritoriu atât de vast. Mihai a fost aliatul Habsburgilor în războiul împotriva Imperiului Otoman, însă, puterile vecine vedeau în ambițiile sale politice o contradicție cu interesele proprii de dominanță. Din acest motiv, în anul 1601, împăratul Rudolf al II-lea a aranjat înlăturarea lui, lucru de care s-a ocupat generalul habsburg Giorgio Basta.


Moneda originală, înnobilată cu aur pur și rodiu selecționat poate fi comandată la prețul promoțional de numai 69 Lei. Moneda de 100 LEI Mihai Viteazul este introdusă în capsulă protectoare transparentă, fiind livrată în blister de prezentare, ce servește ca și certificat de autenticitate.

Nu ezitați și comandați acum acest unicat, deoarece emisiunea este strict limitată, iar comenzile vor fi acoperite în ordinea în care au fost înregistrate rezervările.

Specificații

Țara emitentă România
Anul emiterii 1991 - 1996
Metale Otel/Nichel
Valoare nominală 100 LEI
Greutate 8,75 g
Diametru 29 mm
Calitate Foarte buna
Înnobilare Aur pur si rodiu
Ambalare Blister

Fără plăți în avans – plata comenzii se face în sistem ramburs, în momentul preluării coletului de la transportator

Livrare în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării

Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2021, în limita stocului disponibil

Comanda poate fi efectuată doar de persoanele cu vârsta de peste 18 ani

Consultați aici Termeni și Condiții

Te-ar putea interesa și...