1 Leu 1966
1 Leu 1966 1 Leu 1966 1 Leu 1966

1 Leu 1966

Cea mai populară monedă circulată de 1 Leu din anul 1966 este, pentru prima dată în istorie, înnobilată cu aur pur și rodiu.

Indisponibil
  • Cea mai populară monedă circulată de 1 Leu
  • Monedă originală din anul 1966
  • Înnobilată cu aur pur și rodiu
  • Exclusiv numai la Casa de Monede
  • Numai 5 000 de exemplare la nivel mondial

Descriere detaliată

Cea mai populară monedă circulată de 1 Leu din anul 1966 este, pentru prima dată în istorie, înnobilată cu aur pur și rodiu. Această dublă placare excepțională este una din cele mai apreciate și căutate combinații de colecționarii din întreaga lume. Folosirea rodiului conferă o strălucire intensă a motivului tematic principal al monedei.

Autorul acestui design este renumitul gravor român, domnul Haralambie Ionescu, cel care a gravat, individual, aversul multor monede și medalii românești emise în timpul regilor Mihai I și Carol al II-lea. De obicei, își semna lucrările sale cu H.I. sau H. IONESCU.

Pe reversul monedei se regăsesc munți, din spatele cărora răsare soarele, un tractor pe câmp, cinci sonde de petrol și valoarea nominală 1 LEU. Aversul prezintă stema Republicii Socialiste România.


Această monedă unicată, un original istoric înnobilat cu aur pur și rodiu poate fi comandat la prețul promoțional de numai 69 Lei. Moneda de 1 Leu din anul 1966 este introdusă în capsulă protectoare transparentă, fiind livrată în blister de prezentare, ce servește ca și certificat de autenticitate.

Nu ezitați și comandați acum acest unicat, deoarece emisiunea este strict limitată, iar comenzile vor fi acoperite în ordinea în care au fost înregistrate rezervările.

Specificații

Țara emitentă Republica Socialistă România
Anul emiterii 1966
Tiraj emitere 5000
Metale Oţel / Nichel
Valoare nominală 1 Leu
Greutate 5,06 g
Diametru 24,6 mm
Calitate Foarte buna
Înnobilare Aur pur și rodiu
Certificat de autenticitate Da
Ambalare Blister

1/ prin adăugarea produselor în coșul de cumpărături pe și completarea ulterioară a formularului de comandă
2/ apelând linia pentru relații cu clienții 021 408 00 35 (în zilele lucrătoare, între orele 9 şi 17)
   operatorul nostru va fi bucuros să completeze comanda cu dvs. prețul apelării la linia pentru relaţii cu clienții este dat de tariful operatorului dvs. de telefonie.

Te-ar putea interesa și...