Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

Cele mai valoroase monede de aur din lume
Cele mai valoroase monede de aur din lume Cele mai valoroase monede de aur din lume Cele mai valoroase monede de aur din lume Cele mai valoroase monede de aur din lume Cele mai valoroase monede de aur din lume Cele mai valoroase monede de aur din lume Cele mai valoroase monede de aur din lume Cele mai valoroase monede de aur din lume Cele mai valoroase monede de aur din lume

Cele mai valoroase monede de aur din lume

Colecție exclusivă de monede, replici ale celor mai scumpe monede din lume, cu un diametru uluitor de 45 mm și cu o greutate de 1/100 uncie aur pur.

În stoc
549 LEI
  • Colecție exclusivă cu cele mai valoroase monede din lume

  • Prețul de licitație este de ordinul a milioane de USD 

  • Monede din aur pur 999,9/1000

  • Diametru impresionant de 45 mm

  • Exclusiv numai la Casa de Monede

  • Album de colecție pentru o prezentare exclusivă

  • Certificat de autenticitate și scrisoare narativă

Detalii produs

Moneda „Double Eagle” din 1933 este una dintre cele mai cunoscute și valoroase monede din lume. Prețul licitației a urcat la 18,9 milioane de dolari.

Sculptorul american Augustus Saint-Gaudens a propus designul pentru o monedă de aur de 20 de dolari. Monedele au fost bătute între 1907 și 1933 și, în special, monedele realizate în ultimul an, 1933, au câștigat o reputație renumită în rândul colecționarilor. După emiterea a jumătate de milion de monede, președintele american Franklin Delano Roosevelt a ordonat apoi ca monedele să fie topite, din cauza crizei economice globale.

Cu toate acestea, zece dintre aceste monede de aur erau în proprietate privată. Și din moment ce monedele nu au fost eliberate în mod legal, serviciile de informații au trebuit să găsească și să acapareze monedele. Până în 1954, nouă din zece monede au fost urmărite și confiscate. Ultima monedă „Double Eagle” din 1933 a apărut în 1952, înainte de începerea licitației de monede sechestrate, la regele Farouk din Egipt. Departamentul SUA a cerut returnarea acesteia, dar moneda a dispărut înainte de începerea licitației. Aceasta a reapărut în 1996 la licitația Sotheby‘s din Marea Britanie. Înainte de licitație, moneda a fost confiscată de Serviciul de Informații al SUA. După lungi negocieri, această monedă valoroasă a fost eliberată pentru a fi scoasă la licitație și vândută șase ani mai târziu, la 30 iulie 2002, la un preț 7,5 milioane de dolari designerului american de pantofi Stuart Weitzman, care colecționează timbre și monede încă din copilărie. 
Casa de licitație Sotheby‘s a scos la licitație moneda Double Eagle pentru o sumă record de aproape 18,9 milioane de dolari în anul 2021. Proprietarul inițial, Weitzman, a declarat că va folosi banii pentru a-și fi nanța acțiunile caritabile, care includ cercetarea medicală, o școală de design și Muzeul Evreiesc din Madrid.

Moneda Double Eagle, deschide colecția exclusivă Cele mai valoroase monede de aur din lume. Prin comandarea monedei Double Eagle, deschideți colecția fascinantă Cele mai valoroase monede de aur din lume. Următoarele monede din cadrul colecției la intervale de aproximativ o lună, fiecare la prețul de 549 Lei (+29,90 Lei Lei taxe de ambalare și expediere). Colecția conține în acest moment 21 de monede, dar se poate extinde în viitor. Mai multe informații despre colecție pot fi găsite aici. Termenii și condițiile le puteți găsi aici.

Specificații

Țara de origine Solomon Islands
Metale Aur (Au)
Finețea metalului 999,9/1000
Valoare nominală 10 SBD
Greutate 0,31 g (1/100 oz)
Diametru 45 mm
Calitate Proof-like
Certificat de autenticitate Da

DA, comand prima monedă Double Eagle din colecția Cele mai valoroase monede de aur din lume, care conține 21 piese la momentul comenzii, la prețul de 549 Lei (+ 29,90 Lei taxa de ambalare și expediere) și o voi achita la livrare. Odată cu aceasta, comand întreaga colecție de monede din colecția Cele mai valoroase monede de aur din lume, în cadrul căreia voi primi monede individuale aproximativ o dată pe lună, la prețul de 549 Lei (+ 29,90 Lei taxe de ambalare și expediere). Am luat cunoștință de faptul că, în cazul fiecăreia dintre aceste monede, mă pot retrage din contractul de cumpărare în termen de 14 zile de la livrarea monedei. De asemenea, pot anula în orice moment subscripția mea la colecția  Cele mai valoroase monede de aur din lume. Ambele acțiuni le pot realiza în scris, prin telefon sau prin e-mail, printr-o simplă notificare la Casa de Monede România s.r.o. Oferta Casa de Monede România s.r.o. este valabilă până la data de 31 decembrie 2024 sau în limita stocului disponibil. Comenzile pot fi plasate doar de către persoane cu vârsta de peste 18 ani. 

Prin plasarea comenzii, confirm că am citit Termenii și Condițiile Casa de Monede România s.r.o. disponibile aici, am înțeles și sunt de acord cu acestea.

Informații despre produs

Colecția remarcabilă Cele mai valoroase monede de aur din lume prezintă unele dintre cele mai populare și valoroase monede din lume, a căror preț de licitație a crescut la milioane de dolari din cauza circumstanțelor istorice, a desenelor artistice sofisticate și a unicității sale.

Monedele sunt bătute în aur pur (999,9 /1000) cu un diametru impresionant de 45 mm. Cu moneda Double Eagle, veți începe o colecție de monede de 1/100 uncie aur pur, al căror diametru este mult mai mare decât a unei monede de 1 uncie, dar este de 100 de ori mai subțire și, prin urmare, la un preț accesibil pentru toată lumea! Aceste cele mai valoroase monede de aur din întreaga lume sunt mijloc de plată în țara emitentă, cu o valoare nominală de 10 $. Diametrul uluitor al monedelor este obținut printr-o nouă tehnică de batere, care poate fi gestionată doar de unele monetării din lume. Reprezentările exacte ale acestor monede inspiră chiar și experții. Tirajul strict limitat la numai 10 000 de colecții complete în întreaga lume confirmă exclusivitatea acestei colecții oficiale.

Ca parte integrală a acestei colecții veți obține cadou albumul de colecție pentru expunerea și depozitarea în siguranță a monedelor, alături de a treia monedă, și certificatul de autenticitate pentru fiecare monedă.

Te-ar putea interesa și...