Cele mai valoroase monede de aur din lume
Cele mai valoroase monede de aur din lume Cele mai valoroase monede de aur din lume Cele mai valoroase monede de aur din lume Cele mai valoroase monede de aur din lume Cele mai valoroase monede de aur din lume Cele mai valoroase monede de aur din lume Cele mai valoroase monede de aur din lume Cele mai valoroase monede de aur din lume

Cele mai valoroase monede de aur din lume

Colecție exclusivă de monede, replici ale celor mai scumpe monede din lume, cu un diametru uluitor de 45 mm și cu o greutate de 1/100 uncie aur pur.

În stoc
399 LEI
 • Colecție exclusivă cu cele mai valoroase monede din lume

 • Prețul de licitație este de ordinul a milioane de USD 

 • Monede din aur pur 999,9/1000

 • Diametru impresionant de 45 mm

 • Reducere de 100 Lei la moneda debutantă Double Eagle

 • Exclusiv numai la Casa de Monede

 • Album de colecție pentru o prezentare exclusivă

 • Certificat de autenticitate și scrisoare narativă

Detalii produs

Moneda „Double Eagle” din 1933 este una dintre cele mai cunoscute și valoroase monede din lume. Prețul licitației a urcat la 7,59 milioane de dolari.

Sculptorul american Augustus Saint-Gaudens a propus designul pentru o monedă de aur de 20 de dolari. Monedele au fost bătute între 1907 și 1933 și, în special, monedele realizate în ultimul an, 1933, au câștigat o reputație renumită în rândul colecționarilor. După emiterea a jumătate de milion de monede, președintele american Franklin Delano Roosevelt a ordonat apoi ca monedele să fie topite, din cauza crizei economice globale.

Cu toate acestea, zece dintre aceste monede de aur erau în proprietate privată. Și din moment ce monedele nu au fost eliberate în mod legal, serviciile de informații au trebuit să găsească și să acapareze monedele. Până în 1954, nouă din zece monede au fost urmărite și confiscate. Ultima monedă „Double Eagle” din 1933 a apărut în 1952, înainte de începerea licitației de monede sechestrate, la regele Farouk din Egipt. Departamentul SUA a cerut returnarea acesteia, dar moneda a dispărut înainte de începerea licitației. Aceasta a reapărut în 1996 la licitația Sotheby‘s din Marea Britanie. Înainte de licitație, moneda a fost confiscată de Serviciul de Informații al SUA. După lungi negocieri, această prețioasă monedă a fost eliberată pentru licitație și vândută la un preț record de 7,5 milioane dolari unui colecționar anonim, șase ani mai târziu, la 30 iulie 2002.

Moneda din aur Double Eagle 1933 aveți acum posibilitatea șă o obțineți la incredibilul preț de 399 Lei (în loc de 499 Lei).

Specificații

Țara emitentă Solomon Islands
Anul emiterii 2019
Metale Aur (Au)
Finețea metalului 999/1000
Valoare nominală 10 SBD
Greutate 0,31 g (1/100 oz)
Diametru 45 mm
Calitate Proof like
Certificat de autenticitate Da
Număr maxim de produse pe comandă 20
 • Prin rezervarea colecției Cele mai valoroase monede de aur din lume comandați toate cele 21 monede din aur pur ale seriei.
   
 • Prima monedă comemorativă, Double Eagle din 1933, o obțineți la prețul promoțional de lansare de numai 399 lei (+ 19,99 lei taxe de ambalare și expediere).
   
 • Următoarele monede comemorative vor fi expediate câte una, lunar, la o dată ce poate varia, la prețul special de numai 499 lei (+ 19,99 lei taxe de ambalare și expediere).
   
 • Livrarea primei monede, în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării.
   
 • Continuarea livrării pieselor din colecție poate fi întreruptă la cerere. Solicitarea de întrerupere a livrării colecției trebuie trimisă către Casa de Monede în scris, telefonic sau prin e-mail.
   
 • Ofertă valabilă până la 30. 12. 2021, în limita stocului disponibil.
   
 • Comanda poate fi realizată numai de persoanele cu vârsta de peste 18 ani.
   
 • Consultați aici Termeni și Condiții.

 

 

Informații despre colecție

Colecția remarcabilă Cele mai valoroase monede de aur din lume prezintă unele dintre cele mai populare și valoroase monede din lume, a căror preț de licitație a crescut la milioane de dolari din cauza circumstanțelor istorice, a desenelor artistice sofisticate și a unicității sale.

Monedele sunt bătute în aur pur (999,9 /1000), la cea mai înaltă calitate numismatică Proof, cu un diametru impresionant de 45 mm. Cu moneda Double Eagle, veți începe o colecție de monede de 1/100 uncie aur pur, al căror diametru este mult mai mare decât a unei monede de 1 uncie, dar este de 100 de ori mai subțire și, prin urmare, la un preț accesibil pentru toată lumea! Aceste cele mai valoroase monede de aur din întreaga lume sunt mijloc de plată în țara emitentă, cu o valoare nominală de 10 $. Diametrul uluitor al monedelor este obținut printr-o nouă tehnică de batere, care poate fi gestionată doar de unele monetării din lume. Reprezentările exacte ale acestor monede inspiră chiar și experții. Tirajul strict limitat la numai 10 000 de colecții complete în întreaga lume confirmă exclusivitatea acestei colecții oficiale.

Ca parte integrală a acestei colecții veți obține cadou albumul de colecție pentru expunerea și depozitarea în siguranță a monedelor, alături de a treia monedă, și certificatul de autenticitate pentru fiecare monedă.

Te-ar putea interesa și...