Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

Cele mai valoroase monede de aur din lume
Cele mai valoroase monede de aur din lume Cele mai valoroase monede de aur din lume Cele mai valoroase monede de aur din lume Cele mai valoroase monede de aur din lume Cele mai valoroase monede de aur din lume Cele mai valoroase monede de aur din lume Cele mai valoroase monede de aur din lume

Cele mai valoroase monede de aur din lume

Colecție exclusivă de monede, replici ale celor mai scumpe monede din lume, cu un diametru uluitor de 45 mm și cu o greutate de 1/100 uncie aur pur.

În stoc
399 LEI
 • Colecție exclusivă cu cele mai valoroase monede din lume

 • Prețul de licitație este de ordinul a milioane de USD 

 • Monede din aur pur 999,9/1000

 • Diametru impresionant de 45 mm

 • Reducere de 100 Lei la moneda debutantă Double Eagle

 • Exclusiv numai la Casa de Monede

 • Album de colecție pentru o prezentare exclusivă

 • Certificat de autenticitate și scrisoare narativă

Detalii produs

Moneda „Double Eagle” din 1933 este una dintre cele mai cunoscute și valoroase monede din lume. Prețul licitației a urcat la 18,9 milioane de dolari.

Sculptorul american Augustus Saint-Gaudens a propus designul pentru o monedă de aur de 20 de dolari. Monedele au fost bătute între 1907 și 1933 și, în special, monedele realizate în ultimul an, 1933, au câștigat o reputație renumită în rândul colecționarilor. După emiterea a jumătate de milion de monede, președintele american Franklin Delano Roosevelt a ordonat apoi ca monedele să fie topite, din cauza crizei economice globale.

Cu toate acestea, zece dintre aceste monede de aur erau în proprietate privată. Și din moment ce monedele nu au fost eliberate în mod legal, serviciile de informații au trebuit să găsească și să acapareze monedele. Până în 1954, nouă din zece monede au fost urmărite și confiscate. Ultima monedă „Double Eagle” din 1933 a apărut în 1952, înainte de începerea licitației de monede sechestrate, la regele Farouk din Egipt. Departamentul SUA a cerut returnarea acesteia, dar moneda a dispărut înainte de începerea licitației. Aceasta a reapărut în 1996 la licitația Sotheby‘s din Marea Britanie. Înainte de licitație, moneda a fost confiscată de Serviciul de Informații al SUA. După lungi negocieri, această monedă valoroasă a fost eliberată pentru a fi scoasă la licitație și vândută șase ani mai târziu, la 30 iulie 2002, la un preț 7,5 milioane de dolari designerului american de pantofi Stuart Weitzman, care colecționează timbre și monede încă din copilărie. 
Casa de licitație Sotheby‘s a scos la licitație moneda Double Eagle pentru o sumă record de aproape 18,9 milioane de dolari în anul 2021. Proprietarul inițial, Weitzman, a declarat că va folosi banii pentru a-și fi nanța acțiunile caritabile, care includ cercetarea medicală, o școală de design și Muzeul Evreiesc din Madrid.
 

Specificații

Țara de origine Solomon Islands
An 2019
Metale Aur (Au)
Finețea metalului 999,9/1000
Valoare nominală 10 SBD
Greutate 0,31 g (1/100 oz)
Diametru 45 mm
Calitate Proof-like
Certificat de autenticitate Da
 • Prin rezervarea colecției Cele mai valoroase monede de aur din lume comandați toate cele 21 monede din aur pur ale seriei.
   
 • Prima monedă comemorativă, Double Eagle din 1933, o obțineți la prețul promoțional de lansare de numai 399 lei (+ 29,90 lei taxe de ambalare și expediere) și o veți achita la livrare.
 • Următoarele monede comemorative vor fi expediate câte una, lunar, la o dată ce poate varia, la prețul special de numai 499 lei (+ 29,90 lei taxe de ambalare și expediere).
   
 • Livrarea primei monede în termen de 14 de zile de la confirmarea rezervării.
   
 • Continuarea livrării pieselor din colecție poate fi întreruptă la cerere. Solicitarea de întrerupere a livrării colecției trebuie trimisă către Casa de Monede în scris, telefonic sau prin e-mail.
   
 • Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2023, în limita stocului disponibil.
   
 • Comanda poate fi realizată numai de persoanele cu vârsta de peste 18 ani.
   
 • Consultați aici Termeni și Condiții.

 

 

Informații despre colecție

Colecția remarcabilă Cele mai valoroase monede de aur din lume prezintă unele dintre cele mai populare și valoroase monede din lume, a căror preț de licitație a crescut la milioane de dolari din cauza circumstanțelor istorice, a desenelor artistice sofisticate și a unicității sale.

Monedele sunt bătute în aur pur (999,9 /1000) cu un diametru impresionant de 45 mm. Cu moneda Double Eagle, veți începe o colecție de monede de 1/100 uncie aur pur, al căror diametru este mult mai mare decât a unei monede de 1 uncie, dar este de 100 de ori mai subțire și, prin urmare, la un preț accesibil pentru toată lumea! Aceste cele mai valoroase monede de aur din întreaga lume sunt mijloc de plată în țara emitentă, cu o valoare nominală de 10 $. Diametrul uluitor al monedelor este obținut printr-o nouă tehnică de batere, care poate fi gestionată doar de unele monetării din lume. Reprezentările exacte ale acestor monede inspiră chiar și experții. Tirajul strict limitat la numai 10 000 de colecții complete în întreaga lume confirmă exclusivitatea acestei colecții oficiale.

Ca parte integrală a acestei colecții veți obține cadou albumul de colecție pentru expunerea și depozitarea în siguranță a monedelor, alături de a treia monedă, și certificatul de autenticitate pentru fiecare monedă.

Te-ar putea interesa și...