Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

Cele mai mici monede de aur din lume
Cele mai mici monede de aur din lume Cele mai mici monede de aur din lume Cele mai mici monede de aur din lume Cele mai mici monede de aur din lume Cele mai mici monede de aur din lume Cele mai mici monede de aur din lume Cele mai mici monede de aur din lume

Cele mai mici monede de aur din lume

Alexandru Ioan Cuza pe cea mai mică monedă de aur din lume! Una din cele mai căutate colecții din lume!

În stoc
 • Colecție oficială de monede din aur pur
 • Reducere de 100 lei la moneda Alexandru Ioan Cuza, prima monedă a colecției
 • Doar 3000 de colecții pentru întreaga lume

Detalii produs

La data de 15 mai vom comemora 150 ani de la moartea celui care a devenit primul domnitor al Principatelor Unite, Alexandru Ioan Cuza. 

Dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al celor două principate, a însemnat un succes hotărâtor în lupta pentru Unire, începutul procesului de constituire, pe baze moderne, a statului național român. Dar a fost aproape imposibil de condus sistemul creat prin Convenția de la Paris. Cuza a căutat o soluție în diplomație și cu sprijinul tacit al Franței, a reușit, în cele din urmă, să realizeze ca începând cu 23 decembrie 1861 Principatul Regatului Unit să fie oficial. De la 3 februarie 1862 a început să funcționeze un guvern comun. Două zile mai târziu, Cuza a declarat finalizarea procesului de unificare.

Emisiunea oficială Alexandru Ioan Cuza oferă colecționarilor oportunitatea de a intra în posesia acestei monede comemorative din aur pur la un preț mai accesibil. Moneda oficială „Alexandru Ioan Cuza” a fost bătută în cel mai pur aur 999,9/1000 la cea mai înaltă calitate monetară PROOF. Diametrul special de numai 11 mm, confirmă faptul că această monedă oficială este una dintre cele mai mici monede de aur din lume. Până nu demult, emiterea într-un asemenea diametru nu era deloc posibilă, din punct de vedere tehnic. Astăzi, această specificație tehnică este una dintre cele mai apreciate și căutate de către colecționari. Datorită diametrului foarte mic această monedă din aur pur și-o poate permite oricine.

Alături de această monedă din aur pur obțineți certificatul de autenticitate ce garantează puritatea aurului folosit și calitatea superioară a baterii.

Specificații

Țara de origine Republica Congo
An 2020
Tiraj emitere 3000
Metale Aur (Au)
Finețea metalului 999.9/1000
Valoare nominală 100 francs
Greutate 0,5 g
Diametru 11 mm
Calitate Proof (Calitate superioară)
Certificat de autenticitate Da
Ambalare Blister de colecție
 • Prin rezervarea colecției Cele mai mici monede de aur din lume comandați toate cele 24 monede din aur pur ale seriei, dintre care una este gratuită.
   
 • Prima monedă comemorativă, Alexandru Ioan Cuza, o obțineți la prețul promoțional de lansare de numai 299 lei (+ 29,90 lei taxe de ambalare și expediere) și o veți achita la livrare.
 • Următoarele monede comemorative vor fi expediate câte una, lunar, la o dată ce poate varia, la prețul special de numai 399 lei (+ 29,90 lei taxe de ambalare și expediere).
   
 • Livrarea primei monede în termen de 14 de zile de la confirmarea rezervării.
   
 • Continuarea livrării pieselor din colecție poate fi întreruptă la cerere. Solicitarea de întrerupere a livrării colecției trebuie trimisă către Casa de Monede în scris, telefonic sau prin e-mail.
   
 • Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2023, în limita stocului disponibil.
   
 • Comanda poate fi realizată numai de persoanele cu vârsta de peste 18 ani.


   

Informații despre colecție

Colecția exclusivă Cele mai mici monede de aur din lume este una dintre cele mai căutate colecții din lume. Aurul pur folosit și măiestria baterii la cea mai înaltă calitate monetară se îmbină perfect, conferind caracterul excepțional al acestei colecții la care și-au adus aportul mari maeștri monetari. În plus, fiecare monedă este și instrument oficial de plată în țara emitentă.

Colecția exclusivă include monede din aur pur, care ilustrează diverse motive și personalități, inclusiv pe faimosul dramaturg William Shakespeare, președintele american Abraham Lincoln și mulți alții.

Ca parte integrală a acestei colecții veți primi cadou:

 • Albumul de colecție, pentru expunerea și depozitarea în siguranță alături de prima monedă
 • Certificat de autenticitate pentru fiecare monedă
 • Certificat nominal de proprietate pentru întreaga colecție

Te-ar putea interesa și...