Cele mai mari personalități ale poporului român
Cele mai mari personalități ale poporului român Cele mai mari personalități ale poporului român Cele mai mari personalități ale poporului român Cele mai mari personalități ale poporului român

Cele mai mari personalități ale poporului român

Medaliile comemorative din cadrul colecției „Cele mai mari personalități ale poporului român” ilustrează cele mai importante personalități, care au avut un rol semnificativ în istoria poporului român.

Indisponibil
 • Colecție oficială de medalii comemorative
 • Exclusiv numai la Casa de Monede
 • Înnobilată cu aur pur și strict limitată
 • Certificat de autenticitate și album de colecție cadou
 • Cea mai înaltă calitate numismatică de batere Proof

Detalii produs

Casa de Monede aduce un omagiu poporului român cu medalia comemorativă oficială Ion Creangă, înnobilată cu aur pur 999/1000.

Ion Creangă a fost un scriitor român. Recunoscut datorită măiestriei basmelor, poveștilor și povestirilor sale, Ion Creangă este considerat a fi unul dintre clasicii literaturii române mai ales datorită operei sale autobiografice Amintiri din copilărie.

Ion Creangă a intrat în literatură cu un fond sufletesc și intelectual de origine țărănească, format mai întâi în perimetrul vieții humuleștene și dezvoltat, apoi, într-un univers rural mai larg, care, prin extindere, poate fi considerat al întregului popor român. Acest fond îi va procura materia operei și-și va pune amprenta asupra individulalității lui artistice, care face din Creangă scriitorul român cel mai apropiat de spiritul creației folclorice.

Medalia comemorativă oficială a fost bătută la cea mai înaltă calitate numismatică Proof, conform cerințelor celor mai exigenți colecționari. Medalia comemorativă Ion Creangă se livrează împreună cu certificatul de autenticitate, ce garantează calitatea superioară și originea. Ediția este strict limitată la numai 5 000 de colecții la nivel mondial.

Specificații

Anul emiterii 2020
Tiraj emitere 5000 de colecții
Metale Cupru (Cu)
Greutate 26 g
Diametru 38,61 mm
Calitate Proof (Calitate superioară)
Înnobilare Aurire
Certificat de autenticitate Da
 • Prin rezervarea colecției Cele mai mari personalități ale poporului roman comandați toate cele 13 medalii ale seriei.
 • Prima medalie comemorativă, Ion Creangă, o obțineți la prețul promoțional de lansare de numai 179 lei (+ 19,99 lei taxe de ambalare și expediere).
 • Următoarele medalii comemorative vor fi expediate câte una, lunar, la o dată ce poate varia, la prețul special de numai 179 lei (+ 19,99 lei taxe de ambalare și expediere).
 • Livrarea primei medalii, în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării.
 • Continuarea livrării pieselor din colecție poate fi întreruptă la cerere. Solicitarea de întrerupere a livrării colecției trebuie trimisă către Casa de Monede în scris, telefonic sau prin e-mail.
 • Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2021, în limita stocului disponibil.
 • Comanda poate fi realizată numai de persoanele cu vârsta de peste 18 ani.
 • Consultați aici Termeni și Condiții.

Informații despre colecție

Medaliile comemorative din cadrul colecției Cele mai mari personalități ale poporului român, ilustrează cele mai importante personalități care au avut un rol semnificativ în istoria poporului român. Suntem convinși că veți aștepta cu nerăbdare să primiți, în continuare, și restul de medalii comemorative, lansate în cinstea scriitorului Tudor Arghezi, marelui compozitor Ciprian Porumbescu, pictorului Nicolae Grigorescu, artistei Maria Tănase, marelui actor Toma Caragiu, Victor Babeș, Dimitrie Cantemir și a altor personalități marcante.

Medaliile comemorative au fost bătute la cea mai înaltă calitate numismatică Proof, conform cerințelor celor mai exigenți colecționari, ulterior înnobilate cu aur pur 999/1000.

Ediția este strict limitată la numai 5 000 de colecții. În cadrul colecției obțineți gratuit:

 • Album colector pentru depozitarea în siguranță și o prezentare de colecție
 • Certificat de autenticitate ce garantează conținutul de metale prețioase și calitatea cea mai înaltă a baterii, alături de fiecare medalie
 • Scrisoare narativă alături de fiecare medalie

Te-ar putea interesa și...