Partener de încredere pentru colecționarii de monede și medalii comemorative de aur și argint

Cele mai mari personalități ale poporului român
Cele mai mari personalități ale poporului român Cele mai mari personalități ale poporului român Cele mai mari personalități ale poporului român Cele mai mari personalități ale poporului român Cele mai mari personalități ale poporului român

Cele mai mari personalități ale poporului român

Piesele comemorative din cadrul colecției „Cele mai mari personalități ale poporului român” ilustrează cele mai importante personalități, care au avut un rol semnificativ în istoria poporului român.

În stoc
89 LEI
 • Reducere 50 % la prima piesă Mihai Viteazul
 • Înnobilare cu aur pur 
 • Cea mai înaltă calitate numismatică Proof
 • Numai 5000 de colecții la nivel mondial
 • Certificat de autenticitate și album de colecție cadou
 • Exclusiv numai la Casa de Monede

Detalii produs

Casa de Monede aduce un omagiu poporului român cu piesa comemorativă oficială Mihai Viteazul, înnobilată cu aur pur 999/1000.

Mihai Viteazul, zis Mihai Bravu, a fost domn al Țării Românești, Moldovei și Principe al Transilvaniei.

În timpul domniei sale, aceste trei state au fost unite pentru prima dată într-o singură formațiune statală. Din acest motiv, Mihai este considerat erou național și fondator al statului român.

Mihai a fost aliatul Habsburgilor în războiul împotriva Imperiului Otoman, însă, puterile vecine vedeau în ambițiile sale politice o contradicție cu interesele proprii de dominanță. Din acest motiv, în anul 1601, împăratul Rudolf al II-lea a aranjat înlăturarea lui, lucru de care s-a ocupat generalul habsburg Giorgio Basta.

Mihai Viteazul este, de asemenea, simbolul independenței în lupta împotriva Turcilor, drept pentru care,  în anul 1916, regele Ferdinand a instituit Ordinul Militar de Război „Mihai Viteazul”, cea mai înaltă distincție militară de război a României.

Piesa comemorativă oficială a fost bătută la cea mai înaltă calitate numismatică PROOF, conform cerințelor celor mai exigenți colecționari.

Piesa oficială Mihai Viteazul este debutantă în colecția exclusivă Cele mai mari personalități ale poporului român, strict limitată la numai 5000 de colecții la nivel mondial. Piesa comemorativă se livrează împreună cu certificatul de autenticitate, ce garantează calitatea superioară și originea. Vă oferim cadou albumul de colecție pentru expunerea în siguranță a pieselor omagiale și o prezentare exclusivă.

Specificații

Țara de origine România
Tiraj emitere 5000
Metale Cupru (Cu)
Greutate 26 g
Diametru 38,61 mm
Calitate Proof (Calitate superioară)
Înnobilare Aur pur
Certificat de autenticitate Da
 • Prin rezervarea colecției Istoria României comandați toate cele 28 de piese ale seriei.
 • Prima piesă comemorativă, Mihai Viteazul, o obțineți la prețul promoțional de lansare de numai 89 lei (+ 29,90 lei taxe de ambalare și expediere) și o veți achita la livrare.
 • Următoarele piese comemorative vor fi expediate câte una, lunar, la o dată ce poate varia, la prețul special de numai 179 lei (+ 29,90 lei taxe de ambalare și expediere). Veți plăti pentru acestea pe baza facturii atașate prin transfer bancar sau prin mandat poștal.
 • Livrarea primei piese oficiale, în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării.
 • Continuarea livrării pieselor din colecție poate fi întreruptă la cerere. Solicitarea de întrerupere a livrării colecției trebuie trimisă către Casa de Monede în scris, telefonic sau prin e-mail.
 • Ofertă valabilă până la 31. 12. 2023, în limita stocului disponibil.
 • Comanda poate fi realizată numai de persoanele cu vârsta de peste 18 ani.
 • Consultați aici Termeni și Condiții.

Informații despre produs

Piesele comemorative din cadrul colecției Istoria României marchează momente importante din istoria poporului nostru, de care puteți fi în mod sigur, mândri. Suntem convinși că veți aștepta cu nerăbdare să primiți, în continuare, și restul de piese comemorative, lansate în amintirea evenimentelor din trecut, cum ar fi perioada primului rege dac Burebista sau vechiul război dacic sub conducerea marelui Decebal, întemeierea mănăstirii Putna, Coroana de oțel - un simbol al Regatului României, evenimentele revoluționare recente din 1989 și altele.

Ediția este strict limitată la numai 5000 de colecții la nivel mondial. Piesele exclusive au fost bătute la cea mai înaltă calitate numismatică PROOF, conform cerințelor celor mai exigenți colecționari, ulterior înnobilate cu aur pur 999/1000.


Ediția este strict limitată la numai 5000 de colecții. În cadrul colecției obțineți gratuit:

 • Album de colecție alături de a treia piesă omagială
 • Certificat de autenticitate ce garantează conținutul de metale prețioase și calitatea cea mai înaltă a baterii, alături de fiecare piesă comemorativă
 • Scrisoare narativă alături de fiecare piesă comemorativă

 

Te-ar putea interesa și...