Casa de Monede aduce un omagiu aniversării a 100 ani de la nașterea regelui Mihai I cu un ceas de colecție unic

Casa de Monede aduce un omagiu aniversării a 100 ani de la nașterea regelui Mihai I cu un ceas de colecție unic

Casa de Monede, lider în România în distribuția de monede și medalii comemorative de colecție, a pregătit, pentru a onora 100 ani de la nașterea ultimului rege al României, un ceas elvețian exclusiv cu o monedă istorică de argint 200 Lei Mihai I în ediție strict limitată la numai 100 exemplare simbolice pentru întreaga lume.

Regele Mihai I
S-a născut pe 25 octombrie 1921, Mihai a fost suveran al României în două perioade, după moartea bunicului său Ferdinand (între 20 iulie 1927 şi 8 iunie 1930) şi după renunţarea la tron a tatălui său, Carol al II-lea (decembrie 1925). Regele Mihai a fost pus la multe încercări, pe tot parcursul vieții. A trăit perioada neagră a războiului, a semnat cu regret actul care a dus la moartea regimului monahric și a trăit departe de țară, în exil, aproape 50 de ani. Nimic nu l-a bucurat mai mult decât revederea cu poporul său și nimic nu i-a adus mai multă liniște decât clipele petrecute alături de familia sa pe pământ românesc.

Pentru prima dată în istorie, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la nașterea îndrăgitului rege Mihai I, 100 de colecționari norocoși vor avea ocazia să obțină un ceas unic ce conține o  monedă, care combină un artefact istoric original cu precizia tradițională a ceasorniciei elvețiene. Cadranul lor cu un diametru impresionant de 40 mm este prevăzut cu moneda istorică originală de argint 200 Lei Mihai I, carcasa din oțel a ceasului este completată de o curea din piele neagră și limitarea strictă la numai 100 de exemplare la nivel mondial este dovedită de numerotarea unică pe partea din spate a ceasului. Numerotat este și certificatul, care confirmă specificațiile tehnice ale ceasului și autenticitatea monedei istorice.

„Suntem conștienți de faptul că regele Mihai I a fost o figură proeminentă în istoria modernă a României și îl apreciem pentru atitudinile și deciziile sale din timpul evenimentelor politice și sociale dificile din turbulentul secol XX. ” a declarat Libor Veselý, Director Casa de Monede.

Ceasul de mână cu monedă istorică originală de argint 200 Lei Mihai I poate fi rezervat la prețul promoțional de 2490 Lei pe site-ul oficial www.casademonede.ro/ceas-100-ani sau telefonic, la numărul 021 9787. Cererile vor fi procesate în ordinea primirii acestora, în limita stocului disponibil.

Despre Casa de Monede
Casa de Monede este lider în România în distribuția de monede și medalii comemorative de colecție emise de cele mai renumite monetării din lume, fiind furnizor înregistrat la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor pentru vânzarea de monede și medalii comemorative din metale prețioase.