Informații despre monedă

În urmă cu 200 de ani, pe 20 martie 1820, se năștea unul din cei mai mari români, primul domnitor al Principatelor Unite, Alexandru Ioan Cuza.

Dubla alegere a lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al celor două principate, a însemnat un succes hotărâtor în lupta pentru Unire, începutul procesului de constituire, pe baze moderne, a statului național român. Dar a fost aproape imposibil de condus sistemul creat prin Convenția de la Paris. Cuza a căutat o soluție în diplomație și cu sprijinul tacit al Franței, a reușit, în cele din urmă, să realizeze ca începând cu 23 decembrie 1861 Principatul Regatului Unit să fie oficial. De la 3 februarie 1862 a început să funcționeze un guvern comun. Două zile mai târziu, Cuza a declarat finalizarea procesului de unificare.

Emisiunea oficială Alexandru Ioan Cuza oferă colecționarilor oportunitatea de a intra în posesia acestei medalii oficiale, bătută în 5 uncii argint pur 999/1000, la cea mai înaltă calitate numismatică Proof. Emisiunea este strict limitată la numai 200 de exemplare, în diametru unicat de 65 mm. Medaliile au numerotare individuală pe muchie și conțin marca metalului prețios.

Medalia este livrată în casetă elegantă de colecție alături de certificatul de autenticitate numerotat, ce garantează puritatea argintului folosit și calitatea superioară a baterii, dar și o scrisoare narativă

Date tehnice

Anul emiterii 2020
Tiraj emitere 200
Metale Argint (Ag)
Finețea metalului 999/1000
Greutate 155,5 g (5 oz)
Diametru 65 mm
Calitate Proof (Calitate superioară)
Certificat de autenticitate Da
Ambalare Capsulă protectoare și casetă elegantă

Condiții pentru comandă

  • Fără plăți în avans – plata comenzii se face în sistem ramburs, în momentul preluării coletului de la transportator
  • Livrare în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării
  • Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2020, în limita stocului disponibil
  • Comanda poate fi efectuată doar de persoanele cu vârsta de peste 18 ani
  • Consultați aici Termeni și Condiții