Telefon 0352 802 802

Detalii produs

Revoluția Anticomunistă, din România, a pornit odată cu opunerea enoriașilor împotriva autorităților de a-l evacua pe părintele evanghelic Lászlo Tőkés din Timișoara. Aici se auzea primul strigăt „Jos cu Ceaușescu“. Spiritul revoluționar a durat câteva zile și a dus la condamnarea, și mai apoi la executarea lui Nicolae Ceaușescu și a soției sale. Puterea a preluat-o Ion Iliescu. Căderea ultimului regim comunist din Europa Centrală a fost finalizată.

Drapelul României cu stema tăiată, simbolul regimului comunist. Fotografia demonstrantului în fața Palatului Parlamentului din București. Ideea autorului de a face legătura între aceste două simboluri ale revoluției de la 1989 a dus la nașterea motivului original pe aversul medaliei.

Medalia comemorativă Revoluția de la 1989 este înnobilată cu aur pur 999/1000 și bătută la cea mai înaltă calitate numismatică Proof, aceasta fiind foarte apreciată de colecționari.

Medalia comemorativă Revoluția de la 1989 este debutează în colecția exclusivă Istoria României: Revoluții și răscoale, strict limitată la numai 5000 de colecții la nivel mondial. Medalia comemorativă se livrează împreună cu certificatul de autenticitate, ce garantează calitatea superioară și originea. Vă oferim cadou albumul de colecție pentru expunerea în siguranță a medaliilor și o prezentare exclusivă.

Piesa comemorativă Revoluția de la 1989 deschide colecția exclusivă Istoria României: Revoluții și răscoale. Prin comandarea piesei comemorative Revoluția de la 1989, deschideți colecția fascinantă Istoria României:Revoluții și răscoale. Următoarele piese comemorative din cadrul colecției le veți primi cîte una lunar, fiecare la prețul de 179 Lei (+29,90 Lei Lei taxe de ambalare și expediere). Colecția conține în acest moment 7 de piese omagiale, dar se poate extinde în viitor. Mai multe informații despre colecție pot fi găsite aici. Termenii și condițiile le puteți găsi aici.

Date tehnice

Tiraj emitere 5000 de colecții
Metale Cupru (Cu)
Greutate 26 g
Diametru 38,61 mm
Calitate Proof (Calitate superioară)
Înnobilare Aurire
Certificat de autenticitate Da

Informații despre colecție

Colecției Istoria României: Revoluții și răscoale prezintă repere istorice semnificative ale poporului nostru, rămase în memoria poporului român. Odată cu medalia emisă cu ocazia comemorării Revoluției din decembrie 1989, aveți ocazia de a adăuga și următoarea medalie cu motivul Revoluției din 1821, condusă de Tudor Vladimirescu, care este simbol al renașterii naționale. Motivul luptei pentru un viitor mai bun este prezent pe aversul medaliilor din coleție, fie vorba despre Războiul țărănesc din 1514 sau Revoluția națională din 1848. Reversul, la fel ca emblema țării noastre, poartă cele cinci steme ale celor 5 regiuni istorice.

Medaliile comemorative sunt înnobilate cu aur pur 999/1000 și bătute la cea mai înaltă calitate numismatică Proof, aceasta fiind cea mai apreciată de colecționari.

Emisiunea este strict limitată la numai 5000 de exemplare. În cadrul acestei colecții, obțineți cadou:

  • Album de colecție alături de prima medalie
  • Certificat de autenticitate ce atestă parametrii fiecărei medalii, conținutul de metale prețioase și baterea la cea mai înaltă calitate numismatică
  • Scrisoare narativă alături de fiecare medalie
Istoria României: Revoluții și răscoale Istoria României: Revoluții și răscoale Istoria României: Revoluții și răscoale Istoria României: Revoluții și răscoale Istoria României: Revoluții și răscoale Istoria României: Revoluții și răscoale Istoria României: Revoluții și răscoale
Istoria României: Revoluții și răscoale

Condiții pentru comandă

DA, comand prima piesă comemorativă Revoluția de la 1989 din colecția Istoria României: Revoluții și răscoale, care conține 7 piese la momentul comenzii, la prețul special de 99 Lei (+ 29,90 Lei taxa de ambalare și expediere) și o voi achita la livrare. Odată cu aceasta, comand întreaga colecție de piese din colecția Istoria României: Revoluții și răscoale, în cadrul căreia voi primi piese individuale aproximativ o dată pe lună, la prețul de 179 Lei (+ 29,90 Lei taxe de ambalare și expediere). Am luat cunoștință de faptul că, în cazul fiecăreia dintre aceste piese, mă pot retrage din contractul de cumpărare în termen de 14 zile de la livrarea piesei. De asemenea, pot anula în orice moment subscripția mea la colecția „Istoria României”. Ambele acțiuni le pot realiza în scris, prin telefon sau prin e-mail, printr-o simplă notificare la Casa de Monede România s.r.o. Oferta Casa de Monede România s.r.o. este valabilă până la data de 31 decembrie 2024 sau în limita stocului disponibil. Comenzile pot fi plasate doar de către persoane cu vârsta de peste 18 ani.

Prin plasarea comenzii, confirm că am citit Termenii și Condițiile Casa de Monede România s.r.o. disponibile aici , am înțeles și sunt de acord cu acestea.