Informații despre monedă

Castelul Bran este unul dintre cele mai semnificative monumente naționale ale României, aflat la granița dintre Transilvania și Țara Românească. Prima mențiune a unei cetăți pe locul de astăzi al castelului Bran datează încă de la începutul secolului al XIII-lea. Începând cu anul 1920 castelul Bran a devenit reședința conducătorilor Regatului României. Castelul devine reședința favorită a Reginei Maria, care îl va restaura și amenaja pentru a putea fi folosit ca reședință a familiei regale.

Emisiunea oficială „Castelul Bran” oferă colecționarilor oportunitatea de a intra în posesia acestei monede comemorative din aur pur la un preț mai accesibil. Moneda oficială „Castelul Bran” a fost bătută în cel mai pur aur 999,9/1000 la cea mai înaltă calitate monetară PROOF. Diametrul special de numai 11 mm, confirmă faptul că această monedă oficială este una dintre cele mai mici monede de aur din lume. Până nu demult, emiterea într-un asemenea diametru nu era deloc posibilă, din punct de vedere tehnic. Astăzi, această specificație tehnică este una dintre cele mai apreciate și căutate de către colecționari. Datorită diametrului foarte mic această monedă din aur pur și-o poate permite oricine.

Alături de această monedă din aur pur obțineți certificatul de autenticitate ce garantează puritatea aurului folosit și calitatea superioară a baterii.

 

Date tehnice

Țara emitentă Liberia
Anul emiterii 2008
Metale Aur (Au)
Finețea metalului 999/1000
Valoare nominală 12 LRD
Greutate 0,5 g
Diametru 11 mm
Calitate Proof (Calitate superioară)
Certificat de autenticitate Da

Informații despre colecție

Colecția exclusivă „Cele mai mici monede de aur din lume“ este una dintre cele mai căutate colecții din lume. Aurul pur folosit și măiestria baterii la cea mai înaltă calitate monetară se îmbină perfect, conferind caracterul excepțional al acestei colecții la care și-au adus aportul mari maeștri monetari. În plus, fiecare monedă este și instrument oficial de plată în țara emitentă.


Colecția exclusivă cuprinde un total de 12 monede din aur pur, ilustrând o varietate de motive si personalități, printre care celebrul dramaturg William Shakespeare, președintele american Abraham Lincoln și alții.

Ca parte integrală a acestei colecții veți primi cadou:

  • Albumul de colecție, pentru expunerea și depozitarea în siguranță alături de prima monedă
  • Certificat de autenticitate pentru fiecare monedă
  • Certificat nominal de proprietate pentru întreaga colecție
  • O a 13-a monedă din aur de cea mai pură calitate, după finalizarea întregii colecții

Condiții pentru comandă

Prin rezervarea colecției „Cele mai mici monede de aur din lume“ comandați toate cele 12 monede din aur pur ale seriei.

Prima monedă din aur pur „Castelul Bran“, o obțineți la prețul promoțional de lansare de numai 199 lei (+29 lei taxe de ambalare și expediere).

Următoarele monede vor fi expediate câte una, lunar, la prețul special de numai 299 lei (+29 lei taxe de ambalare și expediere).

Fără plăți în avans – plata comenzii se face în sistem ramburs, în momentul preluării coletului de la transportator.

Livrarea primei monede din aur pur, în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării.

Colecția poate fi întreruptă la cerere. Solicitarea de întrerupere a colecției trebuie trimisă către Casa de Monede în scris, telefonic sau prin e-mail.

Ofertă valabilă până la 31 decembrie 2020, în limita stocului disponibil.

Comanda poate fi realizată numai de persoanele cu vârsta de peste 18 ani.

Consultați aici Termeni și Condiții.