Detalii produs

"Un om poate muri, națiunile se pot ridica și cad, dar o idee trăiește" – J. F. Kennedy

Vă prezentăm moneda oficială de argint de jumătate de dolar care îl reprezintă pe cel mai popular președinte al Statelor Unite, J.F. Kennedy. Aceasta este una dintre cele mai căutate monede americane din toate timpurile. De fapt, doar jumătatea de dolar din 1964 este bătută în argint de înaltă puritate 900/1000. Toate emisiunile ulterioare conțin mult mai puțin argint sau chiar deloc. Valoarea neobișnuită a monedei de ½ dolar a fost aleasă chiar de Jacqueline Kennedy.

Pregătirea baterii monedei a început imediat după moartea lui Kennedy. Moneda a fost bătută la doar 3 luni după moartea lui J.F. Kennedy. Succesul monedei oficiale de jumătate de dolar a fost absolut epocal la acea vreme. Primul lot de monede a fost epuizat imediat. Moneda oficială din argint de jumătate de dolar continuă să fie extrem de populară în rândul colecționarilor de astăzi.

Casa de Monede vă oferă acum o oportunitate unică. Puteți comanda acum moneda oficială din argint de jumătate de dolar J.F. Kennedy din 1964 la prețul promoțional de numai 175 Lei.

Date tehnice

Țara de origine Statele Unite ale Americii
An 1964
Tiraj emitere 5000 de colecții
Finețea metalului 900/1000
Greutate 11,25 g
Diametru 30,6 mm
Calitate Extremely fine (EF)
Monetărie US Mint
Certificat de autenticitate Da

Informații despre colecție

Dolarii americani din argint reprezintă una din cele mai căutate colecții numismatice din lume. Colecția este formată din dolari și jumătăți de dolari americani. Fiecare dintre aceștia documentează splendid cele mai importante evenimente din istoria SUA.

Imagini din istoria fascinantă a Statelor Unite ale Americii imortalizate în argint pur!
Printre altele, în colecție se regăsesc monede bătute cu ocazia aniversării inaugurării Statuii Libertății sau cinstirii memoriei președintelui J. F. Kennedy sau George Washington.

Serie limitată
Dolarii americani din argint sunt emiși, fără excepție, de Ministerul de Finanțe al Statelor Unite ale Americii. Acesta garantează puritatea argintului și documentează limitarea strictă a seriei.

Pentru România sunt disponibile doar 5000 de colecții
În conformitate cu reglementările americane stricte, fiecare emisiune de monede comemorative necesită acordul personal al președintelui SUA. În plus, matrița pentru baterea monedei este distrusă în fiecare an, sub supravegherea statului. Acest fapt sporește și mai mult exclusivitatea monedei.

Colecție exclusivă
Casa de Monede vă ajută să va îmbogățiți colecția numismatică și vă asigură oportunitatea de a deține monede istorice deosebite, foarte căutate și greu accesibile.

În cadrul acestei colecții obțineți absolut gratuit:

  • Certificatul de autenticitate care confirmă conținutul de metale prețioase și baterea la cea mai înaltă calitate numismatică - cu matriță cizelată

  • Casetă elegantă din lemn, cu logo-ul oficial al colecției, pentru depozitarea în siguranță a monedelor și o prezentare de colecție

Condiții pentru comandă

Prin rezervarea colecției Dolari americani din argint comandați toate cele 12 monede ale seriei.

Prima monedă comemorativă, John F. Kennedy, o obțineți la prețul promoțional de lansare de numai 175 lei (+ 24,99 lei taxe de ambalare și expediere).

Următoarele monede comemorative vor fi expediate câte una, lunar, la o dată ce poate varia, la prețul special de numai 350 lei (+ 24,99 lei taxe de ambalare și expediere).

Livrarea primei monede, în termen de 15 de zile de la confirmarea rezervării.

Continuarea livrării pieselor din colecție poate fi întreruptă la cerere. Solicitarea de întrerupere a livrării colecției trebuie trimisă către Casa de Monede în scris, telefonic sau prin e-mail.

Ofertă valabilă până la 31. 12. 2022, în limita stocului disponibil.

Comanda poate fi realizată numai de persoanele cu vârsta de peste 18 ani.

Consultați aici Termeni și Condiții.